به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری فارس، " جیحون بایراموف" وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با "تویوو کلار" نماینده ویژه اتحادیه اروپا در قفقاز تلفنی گفتوگو کرد. در این تماس تلفنی، طرفین در مورد وضعیت کنونی منطقه و تنشهای به وجود آمده گفتوگو کردند.
جیحون بایراموف به نماینده اتحادیه اروپا گفت که در روزهای اخیر اقدامات تحریک آمیز از سوی ارمنستان هم در منطقه مرزی دو کشور و هم خاک جمهوری آذربایجان، که نیروهای حافظ صلح فدراسیون روسیه به طور موقت در آنجا مستقر هستند انجام شده است.
به گفته این دیپلمات ارشد جمهوری آذربایجان، گروههای مسلح ارمنستانی با تیراندازی شدید به مواضع یگانهای ارتش آذربایجان در منطقه "لاچین" یکی از نیروهای این کشور را از بین بردند. به دنبال این حادثه نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان اقدامات لازم را برای پاسخگویی به اقدامات تحریک آمیز نظامی در سرزمینهای مستقل خود انجام دادند.
جیحون بایراموف گفت که تحریکات ارمنستان نقض آشکار بیانیههای سه جانبه امضا شده توسط سران آذربایجان، ارمنستان و روسیه و همچنین بیانیههای سران آذربایجان و ارمنستان با میانجیگری رئیس شورای اتحادیه اروپاست.
در تحولی دیگر، همزمان با شدت گرفتن درگیریها در قره باغ کوهستانی، سخنگوی اتحادیه اروپا خواستار توقف فوری درگیریبین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد.
پیتر استانو سخنگوی اتحادیه اروپا خواستار توقف فوری درگیریهای بین نیروهای آذربایجان و ارمنستان در اطراف مسیر "لاچین" و سایر نقاط در امتداد خط تماس شد.
وی گفت: "متاسفانه، این درگیریها منجر به تلفات جانی و جراحاتی شده است. تنش زدایی، احترام کامل به آتشبس و بازگشت به میز مذاکره برای جستجوی راه حلهای مذاکره ضروری است."
سخنگوی اتحادیه اروپا افزود: "اتحادیه اروپا متعهد به کمک به غلبه بر تنشها و ادامه تعامل در راستای صلح و ثبات پایدار در قفقاز جنوبی است" (جزئیات بیشتر).
همزمان با تشدید تنش بین باکو و ایروان، ارتش جمهوری آذربایجان شبانگاه چهارشنبه اعلام کرد که یک عملیات انتقامی را در پاسخ به اقدامات تروریستی گروههای مسلح غیرقانونی ارمنستان در خاک آذربایجان که منجر به کشته شدن یک نظامی جمهوری آذربایجان شد، انجام داده است.
این در حالی است که همزمان رئیس منطقه قره باغ کوهستانی دستور بسیج و آمادگی همگانی نیروهای مسلح خود را اعلام کرد.
جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتشبس به امضای "نیکول پاشینیان"، نخست وزیر ارمنستان، رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و رئیسجمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقشآفرینی کرد.
جمهوری آذربایجان در این دور از درگیریها مناطقی از جمله قره باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت. این دو کشور با وجود پادرمیانی روسیه همواره در خطوط مرزی درگیری دارند و طرفین همدیگر را به نقض آتش بس و تیراندازی به مواضع هم متهم میکنند.