به گزارش اسپوتنیک، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در تلگرام خود نوشت: زمانی که در کاخ سفید فکر کردند در چه رشته ای خرابکاری نمایند، ایران و آرژانتین درخواست عضویت خود را به بریکس دادند.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اینکه این سازمان بر اساس سازوکار بسیار ابتکاری بنا شده است، ابراز امیدواری کرد که الحاق تهران به آن "مزایای اضافی" را برای همه به همراه داشته باشد.
رئیس جمهور آرژانتین آلبرتو فرناندز گفت: "ما تلاش می کنیم تا عضو دارای حق کامل این گروه از کشورها باشیم. ما یک تامین کننده مواد غذایی ایمن و مسئولیت پذیر و بازیگر شناخته شده ای در زمینه بیوتکنولوژی و لجستیک کاربردی هستیم."
بریکس حدود 30 درصد از زمین و بیش از 40 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهد. سناتور روسی الکسی پوشکوف در تلگرام نوشت که ورود آرژانتین و ایران به بریکس یک جهش است. این نه تنها تلاش های غرب برای منزوی کردن روسیه را تضعیف می کند، بلکه سازمان اصلی اقتصادی و سیاسی جهان غیرغربی را نیز به میزان قابل توجهی گسترش می دهد.
کارشناسان بر آن هستند که سایر کشورهای در حال توسعه نیز به بریکس بپیوندند. واسیلی کولتاشوف، اقتصاددان نامی روس، فهرست میکند: "اینها کشورهایی هستند که بر همکاری با چین و کمتر بر غرب متمرکز هستند: مکزیک، الجزایر، ونزوئلا، فیلیپین، اندونزی، مالزی." سرگئی مارکوف، کارشناس مسائل سیاسی، اعتراف کرد که ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ویتنام می توانند در میان نامزدها باشند. یوری اوشاکوف، دستیار رئیس جمهور روسیه پیشنهاد می کند که مراسم و الزامات ورود برای نامزدها تعریف شود. این سازمان در سال 2006 تاسیس شد و تاکنون چندین پروژه مشترک بزرگ را راه اندازی کرده است. از سال 2015، بانک توسعه، جایگزین صندوق بین المللی پول در بریکس فعالیت می کند. این بانک که دفتر مرکزی آن در شانگهای است با سرمایه 100 میلیارد دلاری است، بهبود زیرساخت های شرکت کنندگان در سازمان بریکس را تامین مالی می کند. انتظار می رود تا سال 2025، یک سیستم پرداخت واحد BRICSPAY ایجاد شود. انتقال به تجارت با ارزهای ملی در حال بحث است.
این بانک که دفتر مرکزی آن در شانگهای است با سرمایه 100 میلیارد دلاری بهبود زیرساخت های شرکت کنندگان در این سازمان را تامین می کند. انتظار می رود تا سال 2025 سامانه پرداخت ایجاد شود. تجارت با استفاده از ارزهای ملی در حال بحث است.
به گفته مارکوف، BRICS همچنین دارای یک سیستم مشاوره جمعی است که به خوبی کار می کند. جلسات سران کشورها و وزارتخانه های مربوطه به طور منظم برگزار می شود. با توجه به فواصل طولانی و وضعیت همه گیر - اغلب آنلاین. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اجلاس سران در 23 ژوئن گفت: "تنها بر اساس همکاری صادقانه و سودمند متقابل میتوان به دنبال راههایی برای خروج از بحرانی بود که در اقتصاد جهانی به دلیل اقدامات نسنجیده و خودخواهانه برخی کشورها ایجاد شده است. آنها با استفاده از مکانیزم های مالی در واقع اشتباهات خود را در سیاست های کلان اقتصادی به تمام دنیا سرایت می کنند.
سرگئی مارکوف معتقد است که BRICS از نظر سطح تعامل هنوز از G7 پایین تر است. درG7 برنامه های مشترکی از صنایع دفاعی گرفته تا سیاست خارجی وجود دارد. با این حال، او معتقد است که از نظر نقش آنها در اقتصاد جهانی هر دو تقریباً برابر هستند. بر خلاف G7 که برای تسلط جهانی تلاش می کند، BRICS یک جهان چند قطبی جدید ایجاد می کند که در آن تمدن ها و کشورهای مختلف به حق هر یک برای انتخاب خود و حاکمیت احترام می گذارند. G7 - متعلق به قرن گذشته است و اما BRICS دوران آینده را تعیین می کند.
مارکوف ادامه داد: تصادفی نیست که ایران مخصوصا اکنون درخواست داده است. تهران مدت هاست که می خواست به بریکس بپیوندد اما در آنجا به دلیل تحریم های آمریکا و اروپا موافقت نکردند. در حال حاضر ممنوعیت های ضد روسیه بسیار بیشتر است، همان تهدیدها در انتظار چین است. واسیلی کولتاشوف خاطرنشان می کند که تحریم ها هم اینک به نوعی نشان کیفیت تبدیل شده است. وی می گوید: با وجود محدودیت ها نیازمند همکاری و توسعه اقتصاد هستیم.
کارشناسان توافق دارند که گسترش بریکس به کاهش آسیب ناشی از تحریم ها به روسیه و سایر اعضای این سازمان کمک می کند. همبستگی در مقاومت در برابر فشار اقتصادی غرب که در سالهای اخیر کشورهای بیشتری با آن مواجه بودهاند، تقویت خواهد شد.