اسپوتنیک - بر کسی پوشیده نیست که پس از شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین بسیاری از معادلات بین المللی تغییر کرده و تردد مسئولین ارشد کشورهای مختلف به تهران نشان می دهد که در گیر و دار این تغییر معادلات بین المللی ایران دارای جایگاه خاصی می باشد.
در حالی که اسرائیلی ها به دنبال آن هستند که به هر ترتیبی شده منطقه خاورمیانه را به آتش بکشند می بینیم رهبران جهان تلاش دارند که فتیله این جنگ را خاموش کنند و به صورت رسمی و غیر رسمی در مقابل این طرح اسرائیل ایستادگی کنند.
سفر جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به تهران و تلاش های وی و ایرانی ها برای احیای برجام امری نیست که به صورت گذرا از آن بگذریم و تصور می کنم همه به اهمیت این سفر و نتایج آن واقف می باشند ولی توجه داشته باشید که قبل از این سفر روسای جمهوری کشورهای آسیای میانه و ونزوئلا و بعد از آنها وزیر امور خارجه روسیه در ایران حضور داشتند و تلاش برای ایجاد یک ائتلاف بین المللی که در مقابل زورگویی های آمریکا ایستادگی کند به شدت در کار است.
همچنین می بینیم که در آن سوی آبهای خلیج همیشه فارس اسرائیلی ها به دنبال ایجاد یک ائتلاف بر علیه ایران می باشند که طبق همه تحلیل های تحلیلگران کار کشته این ائتلاف محکوم به شکست می باشد.
همه تحلیلگران ارشد بین المللی هم باور دارند از شعار تا عمل فاصله بسیار زیادی وجود دارد، اسرائیلی ها به دنبال آن هستند که در مقابل ایران پشت عرب ها و آمریکایی ها پنهان شوند و عرب ها به دنبال آن هستند که در مقابل ایران پشت اسرائیل و آمریکا بایستند.
همه هم به خوبی می دانند که نه آمریکا و نه اسرائیل حاضر می باشند حتی انگشت یک سرباز آنها برای دفاع از عرب ها زخمی شود.
عربها هم که در جنگ یمن نشان دادند نهایت توانایی شان در چه حد است، نمی خواهم درباره جنگ صدام حسین و اعراب و کشورهای حامی آنها بر علیه ایران صحبت کنم که آن برایشان افتضاح تر از جنگ یمن بود.
همان زمان هم همین هایی که امروزه به دنبال ائتلاف بر علیه ایران می باشند همه با هم جمع شدند تازه ارتش عراق هم در اختیارشان بود و در نهایت ضربه ای خوردند که در تاریخ برایشان ثبت شد.
البته برخی هوشمند و زرنگ تر عمل می کنند مانند امارات عربی متحده که سریعاً با ایرانی ها تماس گرفتند و اعلام کردند که حاضر نیستند هیچ همکاری ای با اسرائیل بر علیه ایران انجام دهند یا کویت و قطر و عمان و عراق که اعلام کردند در هیچ ائتلافی بر علیه همسایگان شرکت نخواهند کرد و برخی دیگر مانند اردن برای موج سواری بر فضای به وجود آمده اعلام کردند که حاضر هستند در ائتلاف شرکت کنند تا بلکه به نان و نوایی برسند ولی در نهایت، حداقل تا به حال چیزی دستشان را نگرفته است.
حالا امروزه می بینیم که آقای مصطفی الکاظمی هم به عربستان سعودی سفر کرده و بعد بلافاصله به ایران آمده تا تاکید کند احتمالا پیغامی از سوی سعودی ها برای ایرانی ها دارد و بسیاری باور دارند مبنای پیغام این است که عربستان سعودی هم تمایلی ندارد سپر بلای اسرائیل باشد.
به هر حال همه به خوبی می دانند که با توجه به شرایط بین المللی فعلی و با توجه به ائتلافهایی که ایران طی سالهای اخیر با بسیاری از مردمان منطقه ایجاد کرده امروزه همه شان هم با هم جمع شوند نمی توانند یک تعادل با ایران ایجاد کنند و به نفع همه است تا با ایران کنار بیایند نه اینکه به مقابله با ایران بپردازند.
به هر حال فراموش نکنید امروزه خطر اصلی بر علیه اسرائیل همانا گروه های مقاومت در لبنان و سوریه و فلسطین هستند و اگر بنا باشد جنگی در گیرد اینها خواهند بود که ضربه های کاری را به اسرائیل خواهند زد و در چنین شرایطی امکان ندارد رهبران کشورهای عربی بتوانند مردم خود را توجیه کنند که در کنار اسرائیل در مقابل مقاومت و فلسطینی ها می ایستند.