به گزارش اسپوتنیک به نقل از " fda.gov" امروزه پرتو دهی به عنوان یکی از تکنولوژی های نوین مانند سایر روشهای نگهداری نظیر انجماد، روش های حرارتی در سالمسازی مواد غذایی مورد استفاده است.
پرتودهی مواد فرایندی است که در آن مواد غذایی را در معرض اشعه یونیزه قرار میدهند، برای مثال اشعه ایکس، پرتوهای الکترونی، مواد غذایی فلهای یا بسته بندی شده از یک ناحیه تشعشع بر روی تسمه نوار نقاله عبور میکند و در آنجا در معرض سطوح بالینی از تشعشع قرار میگیرد.
پرتودهی میکروبهای مضر مانند باکتریها و کپکهایی را که باعث فاسد شدن غذا و ایجاد مسمومیت غذایی و سایر بیماریها میشوند را از بین میبرد یا عقیم میکند. به عنوان مثال، پرتودهی باکتری اشریشیا کلی و سالمونال را از بین میبرد.
این فناوری، نوعی فرآیند سرد برای نگهداری مواد غذا محسوب میشود که درطول ۵۰ سال گذشته به طور گستردهای مورد بررسی قرار گرفته و مانند سایر روشهای فرآوری اهدافی نظیر کاهش اتلاف ناشی از فساد و تخریب و کنترل میکروارگانیسمهای عامل بیماریهای ناشی از مواد غذایی را دنبال میکند. پرتودهی در واقع یک روش فیزیکی فرآوری مواد غذایی است.