به گزارش اسپوتنیک به نقل از "رویتر"، صاحبان کافهها و مغازههای ژاپنی که غذای اصلی آنها نودل سوبا گندم سیاه است، از اینکه به دلیل شرایط اوضاع پیرامون اوکراین مجبور به افزایش قیمت محصولات خود شدند، گله کردند.
خاطرنشان می شود که بخش قابل توجهی از گندم سیاه که برای تهیه رشته فرنگی استفاده می شود، از روسیه، بزرگترین تولید کننده گندم سیاه در جهان وارد میشد. گندم سیاه روسیه هنوز هم قابل واردات است، اما بی ثباتی و اختلال در تحویل، تهیه محصولات را دشوار و به تاخیر می اندازد. این امر چالشی را برای صاحبان کافه ها و رستوران ها ایجاد میکند زیرا افزایش جهانی قیمت کالاها، همراه با سقوط ین، قیمت ها را بالا می برد.
قیمت غذاهای درست شده با رشته فرنگی گندم سیاه در فروشگاه ها از 290 تا 550 ین متغیر است.
به گفته انجمن سوبا ژاپن، علیرغم مقام کیش و فرقهای این محصول، ژاپن تنها 42 درصد از نیاز گندم سیاه خود را در سال 2020 تولید کرد. به گفته وزارت کشاورزی ژاپن، این شکاف با واردات پر می شود و روسیه سومین منبع بزرگ گندم سیاه از سال 2018 است که این محصول را صادر میکند.