به گزارش اسپوتنیک، نوریا دیانووا، متخصص گوارش و تغذیه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی مسکو ۲۴، ۵ ماده غذایی را برشمرد که استفاده از آنها میتواند باعث پارگی روده شود.
دیانووا تصریح کرد: کسانی که از بیماری دیورتیکول رنج میبرند باید مراقب تعدادی از محصولات باشند. هنگام خوردن دانهها، آجیل، نان غلات، کلم، الیاف درشت میتوانند وارد این دیورتیکولها (تشکیل شده در روده بزرگ) شوند. این مواد غذایی باید به طور کامل جویده شوند، زیرا الیاف آنها درشت هستند و در نتیجه استفاده از آنها امکان التهاب، درد و حتی سوراخ شدن (سوراخ در دیواره روده) وجود دارد.
این متخصص تغذیه افزود: کیوی به دلیل هضم نشدن دانههایش میتواند باعث مسدود شدن دیورتیکولها شده و برای رودهها خطرناک باشد. وی در عین حال تاکید کرد که یک فرد سالم نمیتواند دچار پارگی روده شود.
در پزشکی یا زیستشناسی، دیورتیکولوم، بیرون زدگی از ساختار توخالی (یا پر از مایع) در بدن است. براساس این که چه لایههایی از ساختار درگیر باشند، دیورتیکولای مربوطه به صورت حقیقی یا کاذب توصیف می گردد.