چرا عضویت در شورای حقوق بشر سیاسی‌کاری شده است؟

تخت‌روانچی: ایران متن پیش نویس قطعنامه حاضر را داری انگیزه های سیاسی می داند که بی‌طرفی سازمان ملل را خدشه دار می‌کند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "ایرنا"، مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست فوق العاده مجمع عمومی این سازمان برای رای‌گیری درباره تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر اظهار داشت که عضویت در این نهاد نباید بر مبنای سیاسی‌کاری باشد.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز 7 آوریل (پنجشنبه) در سومین نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل درباره جنگ اوکراین با دستور کار رای گیری درباره پیش نویس قطعنامه تعلیق عضویت روسیه از شورای حقوق بشر اظهار داشت که ایران متن پیش نویس قطعنامه حاضر را داری انگیزه های سیاسی می داند که بی‌طرفی سازمان ملل را خدشه دار می‌کند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: "دولت ایران اهمیت ویژه به ارتقا و صیانت از حقوق بشر قائل است، لیکن سوء استفاده از سازوکار حقوق بشر ملل متحد برای اهداف سیاسی را مغایر اصل ضرورت جهانشمولی و عدم برخورد گزینشی در پرداختن به موضوعات حقوق بشری می‌داند.
زاخارووا: آمریکایی ها از تریبون سازمان ملل برای مقاصد انتخاباتی استفاده می کنند
ما بر این باوریم که حقوق بشر نباید قربانی ملاحظات سیاسی کوته بینانه باشد. ما تاکید می‌کنیم که کار شورای حقوق بشر باید به صورت غیرسیاسی و غیر تقابلی پیگیری شده و عضویت در این نهاد نباید بر مبنای سیاسی کاری باشد.
دولت جمهوری اسلامی ایران مجددا بر ضرورت حل و فصل صلح آمیز اختلافات بر مبنای حقوق بین الملل و احترام کامل تمام طرف ها به منشور ملل متحد و حقوق بین الملل تاکید می‌کند. ایران تاکید دارد حاکمیت و تمامیت ارضی تمام کشورها باید به طور کامل مورد احترام بوده و امنیت و ایمنی تمام غیرنظامیان تضمین شود. دولت ایران عمیقا در خصوص تداوم تشدید وضعیت بشردوستانه در اوکراین که موجب توجه گسترده بین المللی شده، ابراز نگرانی می‌کند".
سومین نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل درباره جنگ اوکراین به درخواست آمریکا و متحدانش امروز پنجشنبه به وقت محلی آغاز شده است تا در مورد تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر رای‌گیری کند. غربی ها با استناد به ماده هشت اجرایی قطعنامه تاسیس شورای حقوق بشر ۶۰/۲۵۱ مصوب نشست شصتم مجمع عمومی سازمان ملل در پی تعلیق عضویت روسیه در این شورا هستند.
بر اساس این ماده، اگر یک عضو شورای حقوق بشر، اقدام به نقض عمده و سیستماتیک حقوق بشر کند، مجمع عمومی سازمان ملل می‌تواند با رای دو سوم اعضای مجمع (مجموع آرا مثبت و منفی)، عضویت آن کشور را در شورای حقوق بشر تعلیق کند.
بحث و گفتگو