به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا ،سعید خطیب زاده در گفت وگو با شبکه فرانس ٢٤با بیان اینکه روند بررسی گفتوگوهای هستهای قبلی در دولت جدید ایران هنوز تمام نشده است، گفت: من فکر نمیکنم که این زمان بیشتر از مدت زمانی باشد که دولت بایدن برای بازگشت به مذاکرات وین صرف کرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر وزیر امورخارجه ایران مبنی بر اینکه مذاکرات هسته ای به زودی از سر گرفته میشود، گفت: به محض اینکه روند بررسی و بازبینی رایزنیهای قبلی پایان یابد، مذاکرات وین از سر گرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: پس از آغاز به کار دولت جدید ما دو روند بررسی گفتوگوهای قبلی را در داخل کشور شروع کردیم. نخستین پروسه بازبینی به جمع بندی رسیده و پایان یافته است و بر همین اساس تصمیم گرفتیم که به طور قطع به مذاکرات با ١+٤ در وین بازگردیم و آن را نیز اعلام کرده ایم. بنابراین، پاسخ به نخستین پروسه بازبینی مثبت بوده است.
خطیب زاده تصریح کرد: اما دومین فرایند بازبینی هنوز به اتمام نرسیده است. دولت جدید در حال بررسی تمامی جزئیات گفتوگوهای صورت گرفته در جریان شش دوره مذاکرات در دولت گذشته است و به طور قطع سوالاتی دارد که می خواهد آن را بررسی کند. اینکه کمبودها چه بوده و مجموعه ویژگی ها و نتایج آن گفت وگوها مورد بررسی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: اما به زودی روند این بازبینی به پایان خواهد رسید و ما قادر خواهیم بود یک تاریخ دقیق برای از سرگیری این مذاکرات تعیین کنیم.
خطیب زاده در پاسخ به اینکه "آیا می تواند یک تاریخ تقریبی اعلام کند؟" اظهار داشت: رئیس جمهور و وزیر امورخارجه گفته اند که به محض تکمیل روند بازبینی مذاکرات قبلی تاریخ اعلام خواهد شد. هم اکنون تلاش های زیادی در تهران برای بررسی جزئیات مربوط به گفت وگوهای قبلی در جریان است، چراکه این جزئیات بسیار فراوانند. من تصور می کنم که این زمان کوتاهتر از زمانی باشد که دولت آقای بایدن برای بازگشت به مذاکرات صرف کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به اینکه "از نظر او چه جزئیاتی باید مورد بررسی قرار گیرد؟" اظهار بیان کرد: سوالاتی برای دولت جدید وجود دارد که چرا مذاکرات قبلی به نتیجه دلخواه و سندی که مورد رضایت تمام طرف ها باشد، منجر نشده است. همچنین ما به دنبال تدوین دقیق موضوعاتی هستیم که باید در دور بعدی گفتوگوها به شکلی مناسب به آنها پرداخته شود. مهمترین موضوع برداشته شدن تمام تحریمهایی است که پس از خروج یکجانبه رئیس جمهور ترامپ از برجام علیه ایران اعمال شده است.
وی افزود: همانطور که میدانید دولت ترامپ 800 تحریم یکجانبه و غیرقانونی جدید علیه ایران اعمال کرده است که باید همگی آنها برداشته شود. این در واقع موضع ما از ابتدا بوده است لذا باید راهی برای اخذ تضمین لازم برای رفع تمامی تحریمها بهطور موثر پیدا کنیم.