هشدار سازمان ملل: اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی است

نماینده برنامه جهانی غذا در افغانستان ضمن تاکید بر عواقب ویرانگر مسدود شدن دارایی‌های افغانستان تصریح کرد اقتصاد این کشور در آستانه فروپاشی است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، مری الن مک گروتی، نماینده برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان در  نشست خبری مجازی که در کابل برگزار شد، نسبت به افزایش «سرعت باورنکردنی» بحران انسانی در این کشور هشدار داد.
گزارش و تحلیل
سفیر ایران: تحریم های ظالمانه امریکا مانع تحقق اصل همبستگی بشردوستانه در کمک به مردم افغانستان است
وی ضمن اشاره به اینکه ۱۸ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند، گفت: ۱۴ میلیون نفر، یعنی از هر ۳ افغان یک نفر امنیت غذایی ندارند، ۲ میلیون کودک نیز با معضل سوء تغذیه مواجه هستند.
مک گروتی با تاکید بر عواقب ویرانگر مسدود شدن دارایی‌های افغانستان پس از تسلط طالبان بر این کشور در ۱۵ اوت، تصریح کرد: اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی است.
وی با اشاره به اینکه افغانها فقط می‌توانند هفته‌ای ۲۰۰ دلار از بانک‌ها برداشت کنند و حقوق آنها پرداخت نمی‌شود، گفت: مردم کالاهای خانگی و فرش خود را برای خرید غذا می‌فروشند، آنها نمی‌توانند هر روز غذا بخورند و وعده‌های خود را کم می‌کنند.
گفتنی است دولت ایالات متحده ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ متعهد شد که تمام نیروهای خود را تا ۱ مه ۲۰۲۱ به عنوان بخشی از توافق با طالبان در دوحه پایتخت قطر از افغانستان خارج کند.
در اوایل ماه اوت جنگجویان طالبان (گروه تروریستی ممنوعه در روسیه)  حملات خود را علیه نیروهای دولتی افغانستان افزایش داده، 15 اوت بدون درگیری وارد کابل شده و روز بعد اعلام کردند که جنگ به پایان رسیده است. در دو هفته آخر ماه اوت شهروندان غربی و افغانانی که با آنها همکاری می کردند، به صورت جمعی از فرودگاه کابل که تحت حفاظت ارتش آمریکا بود، تخلیه شدند.
شب 31 اوت، ارتش آمریکا فرودگاه کابل را نیز ترک کرده و به حضور نظامی 20 ساله آمریکا در افغانستان پایان داد. در اوایل سپتامبر ترکیب دولت موقت افغانستان به ریاست محمد حسن آخوند که در اولین حکومت طالبان به عنوان وزیر امور خارجه فعالیت می کرد و از سال 2001 تحت تحریم های سازمان ملل متحد بود، اعلام شد.
 
بحث و گفتگو