به گزارش اسپوتنیک، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا اعلام کرد که برسمیت شناختن سیاسی رژیم جدید در افغانستان فقط با اجرایی شدن شروط مطرح شده از سوی بریتانیا ممکن خواهد بود.
وی در ادامه افزود: «اگر رژیم جدید کابل خواستار به رسمیت شناخته شدن دیپلماتیک است و یا این که میخواهد میلیاردها دلاری که هماکنون مسدود شده را آزاد کند، باید اطمینان دهد که مسیر امنی را برای آنهایی فراهم میآورد که خواهان ترک کشور هستند، به حقوق زنان و دختران احترام بگذارد و از تبدیل شدن مجدد افغانستان به محل پرورش تروریسم جهانی جلوگیری کند زیرا این برای افغانستان فاجعهبار است.
ما از تمامی اهرمهایی که در اختیار داریم، سیاسی، اقتصادی، دیپلماتیک برای کمک به افغانستان و محافظت از کشور خود در مقابل هرگونه آسیب استفاده خواهیم کرد.
به همراه همپیمانان خود در آمریکا و اروپا و سراسر جهان به همکاری خود ادامه میدهیم و با طالبان بر اساس آن چه میگویند وارد تعامل نمیشویم بلکه بر اساس آن چه که انجام میدهیم وارد تعامل خواهیم شد».
روز 15 ماه اوت (یکشنبه) رسانه ها و منابع گفتند که طالبان کنترل همه گذرگاه های مرزی را در دست دارند. در همان روز شبهنظامیان طالبان اطلاع دادند که وارد کابل شده و کنترل کاخ ریاست جمهوری را در دست گرفتهاند. اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان اظهار داشت که «برای جلوگیری از کشتار وسیع» کشور را ترک کرده است. 16 ماه اوت (دوشنبه) محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اعلام کرد که جنگ در افغانستان به پایان رسیده است.
در ده روز اول ماه آگوست، طالبان حملات خود را علیه نیروهای دولتی در افغانستان افزایش دادند. تنها منطقه ای که تحت کنترل طالبان نیست پنجشیر است، این منطقه در شمال شرقی کابل، یکی از کوچکترین مناطق کشور از نظر مساحت و جمعیتی محسوب می شود.
در ۱۵ آگوست، شبه نظامیان طالبان وارد پایتخت افغانستان شدند و کنترل کاخ ریاست جمهوری را در دست گرفتند.
در شب ۱۶ آگوست، محمد نعیم نماینده دفتر سیاسی طالبان، گفت که جنگ در افغانستان به پایان رسیده است و شکل حکومت در این کشور در آینده نزدیک روشن خواهد شد.