آیا عبداللهیان مذاکرات احیای برجام را ادامه خواهد داد؟

کارشناس اروپایی: وزیر خارجه جدید ایران شریکی است که ما با او قبلاً تماس داشتیم.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، پیتر استانو، سخنگوی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به انتخاب حسین امیرعبداللهیان، به عنوان وزیر خارجه جدید جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داد و اظهار داشت که «وزیر خارجه جدید جمهوری اسلامی ایران شریکی است که ما با او قبلاً تماس داشتیم».

استانو افزود: «منتظر ادامه مذاکرات مهم در خصوص بازگرداندن برجام به مسیر اصلی هستیم».

تاکنون شش دور مذاکره در وین برای احیای برجام برگزار شده ولی هنوز تاریخی برای آغاز دور جدید مذکرات تعیین نشده است.

عبداللهیان: وزارت خارجه را به برجام گره نمی‌زنیم

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.  آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

قطعنامه 2231 ، تصویب شده در سال 2015 ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال 2015 به مدت 10 سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف 30 روز تمدید می شود.

بحث و گفتگو