به گزارش اسپوتنیک به نقل از مدیکال رو، ما عادت داریم همه چیز یا تقریباً همه چیز را سرخ کنیم: تخم مرغ ، سبزیجات، ماکارونی، گوشت، ماهی، نان و غیره. اکثر غذاهای سرخ شده
در پخت و پز، استفاده از روغن برای سرخ کردن یک روش معمول است. این روغن می تواند روغن آفتابگردان، روغن ذرت، یا کره باشد. برخی از افراد ترجیح می دهند از روغن های زیتون یا نارگیل استفاده کنند، اما این یک استثنا است و نه یک قاعده، در هر صورت روغن برای بدن ضرر دارد. با استفاده از هر روغنی به طور طبیعی، یک مقدار چربی به ظرف و در نهایت به بدن شما اضافه می شود. به هر حال، نمی توان این چربی ها را مفید خواند. این امر خصوصاً در مورد روغنهای آفتابگردان و ذرت صدق می کند، که تحت قرار گرفتن طولانی مدت در دمای بالا، به چربیهای ترانس تبدیل می شوند. چنین چربی هایی نه تنها کالری اضافی دارند، بلکه رگ های خونی و قلب را نیز تهدید می کنند.
اکیداً توصیه می شود، پس از سرخ کردن ماده ای، برای پخت مجدد غذا از همان روغن استفاده کنید. هر بار که ظرف را برای پختن بیرون می آورید، باید از روغن تازه استفاده کنید، بدین روش خطر تبدیل روغن به چربی های ترانس بالا نمی رود.
عامل مهم دیگر سیاه شدن و به اصطلاح سوختن در یک محصول سرخ کردنی است. هر غذایی که تحت عملیات حرارتی قرار گرفته و دارای پوسته تیره باشد، محصولات گلیکاسیون را ایجاد می کند. این مواد باعث استرس اکسیداتیو در بدن، واکنش های التهابی می شوند و منجر به تشکیل تصلب شرایین، دیابت، سیروز کبدی، حمله قلبی یا سکته می شوند. این سوخته های روی مواد غذایی بیش از حد سرخ شده همچنین به توسعه فرآیندهای سرطان کمک می کنند.
پوسته تیره استیک یا سیب زمینی سرخ شده، خاصیت سرطان زایی و تخریبی قوی دارد.