دولت جو بایدن باید اشتباهات دولت ترامپ را اصلاح کند

تحلیلگر آمریکایی: به خاطر خروج غیرقانونی دولت ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، اکنون نیاز به نجات دادن این توافق است.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، هِیِس براون، کارشناس آمریکایی و دبیر تحریریه شبکه «ام‌اس‌ان‎‌بی‌سی» با اذعان به تقصیر واشنگتن در وضعیت شکننده برجام تاکید کرد، مسخره است که دولت جو بایدن بگوید اول ایران به این توافق برگردد.

وی در این خصوص نوشت: « البته به خاطر خروج غیرقانونی دولت ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، اکنون نیاز به نجات دادن این توافق است چرا که این دولت فکر می‌کرد با خروج از توافق و اعمال مجدد تحریم‌ها منجر به پذیرش یک توافق سفت و سخت‌تر توسط ایران خواهد شد اما مشخص است که چنین اتفاقی نیافتاد.

بر اساس یک سوال ساده درباره اینکه ایا برنامه هسته‌ای ایران اکنون بزرگ‌تر یا کوچک‌تر (از زمان خروج آمریکا از برجام) است، جواب روشن است و باید گفت که کارزار «فشار حداکثری» رئیس‌جمهور دونالد ترامپ شکست خورد.

واشنگتن مسکو را مسئول خراب شدن روابط روسیه و امریکا دانست

من و دیگر افرادی که از ابتدا از توافق (برجام) حمایت کردیم، گیج و نگران شده‌ایم چرا که به نظر می‌رسد احتمال این‌که دولت بایدن روزنه باقی مانده برای بازگشت ایالات متحده به این توافق را از دست بدهد، وجود دارد. خوشبختانه سرانجام تدارکات در حال انجام شدن است. ایالات متحده و ایران در نشست (فردا سه شنبه) در وین حاضر خواهند شد البته مذاکرات مستقیم با یکدیگر نخواهند کرد».

توصیه‌های هِیِس براون به دولت بایدن شامل موارد زیر است: « ایالات متحده اگر می‌خواهد بار دیگر جایگاه اخلاقی بالاتر را به دست بیاورد، باید مسئولیت‌های بیشتری را بپذیرد.  تمرکزش را روی مشکلی که هم اکنون دم دست است، حفظ کند.  اکنون زمان انتقام‌جویی نیست.

برجام تنها وقتی حاصل شد که ایالات متحده اساسا جهان را قانع کرده بود که برنامه هسته‌ای ایران، یک معضل است و باید با همکاری دسته جمعی این مشکل حل شود اما باورپذیری بین‌المللی (این موضوع) که تقریبا یک دهه طول حصول به آن کشید با اقدامات سال ۲۰۱۸ (دولت ترام در خروج از برجام) از هم پاشید.

انجام این کار از سوی ایالات متحده، مسخره است چون این ما بودیم که ابتدا (توافق برجام) را ترک کردیم. ما باید ابتدا برگردیم و دولت بایدن باید فورا تحریم‌های اعمال شده طی ۱۸ ماه اخیر را بردارد.

کمیسیون برجام آماده حل اختلافات پیرامون توافق با ایران است

در هیچ زمانی طی سه سال پر تنش اخیر و به رغم اینکه مردم ایران به شدت تحت فشار و سرکوب تحریم‌های آمریکایی  برای حصول (واشنگتن) به یک "توافق بهتر" خیالی بوده‌اند، من نشنیدم که به تحقق چنین توافقی نزدیک شده باشیم اما با این حال، مخالفان دیپلماسی با ایران باز هم هیچ چیزی به جز همان استراتژی شکست خورده قبلی را پیشنهاد نمی‌دهند. این، تاکتیکی است که ثابت شده در بهترین حالت باعث منحرف کردن توجهات می‌شود و در بدترین حالت، برای هرگونه مذاکرات (بین واشنگتن و تهران) سمی کشنده خواهد بود.

ناامیدکننده‌ترین بخش این اختلاف بین ایالات متحده و ایران این است که چقدر اساس این موضوع همچنان روی اتفاق‌هایی است که در دو نسل قبل حادث شدند. ما همچنان در درون همان چرخه انتقام‌جویی که با انقلاب ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) ایران و وضعیت گروگان‌گیری (تسخیر لانه جاسوسی) متعاقب آن گیر کرده‌ایم و ریشه هر چیز دیگری از حمایت ایران از شبه نظامیان گرفته تا حمایت ایالات متحده از اسرائیل، به همین آسیب روحی ادامه‌دار برمی‌گردد.

نتیجه این وضع، سلسله تصمیم‌های سیاست خارجی است که تقریبا به طور کامل، اساس آنها سیاست داخلی است. . با توجه به حمایت فراحزبی از کارزار (فشار) علیه ایران، در صورت رای دادن رهبران کنگره به کاستن از تحریم‌ها علیه ایران، فشار شدیدی به آنها خواهد آمد چه برسد به اینکه بخواهند یک معاهده بین ایالات متحده و تهران را تصویب کنند و قوه مقننه ایران هم سال گذشته (۲۰۲۰) قانونی را تصویب کرد که طبق آن تا زمانی که تحریم‌های ایالات متحده پابرجا باشد، ایران باید به کار در برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد. برجام، بی عیب و نقص نیست اما مشخص است که جایگزین این توافق، وجود ندارد».

بحث و گفتگو