به گزارش اسپوتنیک، وزیر امورخارجه ایران در پیام توییتری خود نوشت: آمریکا اذعان کرد که ادعاهای پامپئو درباره قطعنامه ٢٢٣١ هیچ اعتبار قانونی ندارد. ما هم موافق هستیم.
ظریف در دنباله پیامش تاکید کرد: آمریکا باید در پایبندی به قطعنامه ٢٢٣١، تمام تحریمهایی که توسط ترامپ احیا و باز اعمال شده بود را بی قید و شرط و بهصورت مؤثر بردارد، بعد از آن، ما فوراً تمام اقدامات اصلاحی (کاهش تعهدات) را به عقب برمیگردانیم.
پیشتر ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید دولت ایالات متحده دعوت نماینده عالی اتحادیه اروپا را برای شرکت در نشست نمایندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵ و ایران، جهت بحث درباره حرکت در یک مسیر دیپلماتیک در قبال برنامه هستهای ایران، پذیرفته است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تنها ساعتی بعد از جلسه مجازی وزیران خارجه آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه از آمادگی آمریکا برای شرکت در نشست برجام خبر داد.
پذیرش دعوت اتحادیه اروپا برای حضور در نشست گروه 5+1 و ایران به معنای دیدار مستقیم دوباره نمایندگان ایران و ایالات متحده پس از یک وقفه چند ساله خواهد بود و به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، این تصمیم ایالات متحده یک گام مهم از سوی واشنگتن برای بازسازی و احیای برجام است. یک مقام آمریکایی به رویترز گفته است ایالات متحده به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اطلاع داده که محدودیتهای اعمال شده از سوی دولت ترامپ بر سفر دیپلماتهای ایرانی در نیویورک را لغو کرده است.
توافق هستهای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته میشود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هستهای ایران، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.این توافق به شکل اولیه حتی سه سال دوام نیاورد: در ماه مه 2018 ، واشنگتن خبر خروج یک جانبه از آن و احیای تحریم های سخت علیه ایران را اعلام کرد. تهران در سال 2019، دقیقاً یک سال پس از خروج آمریکا از توافق، کاهش تدریجی تعهدات خود را در برجام اعلام کرده و محدودیت های هسته ای خود را کنار گذاشت.