به گزارش اسپوتنیک، دانشگاه آکسفورد اعلام کرده است که آزمایشات بالینی واکسن تحقیقاتی آسترازنکا نشان میدهد که 62.1% -90.0% موثر است.
پیشتر، شرکت آسترازنکا در انگلیس که با مشارکت و همکاری متخصصین دانشگاه اکسفورد به تولید واکسن ضد کرونا می پردازند اعلام کرد که نتایج اولیه آزمایشات بالینی واکسن موثر بوده است. محققین میانگین تاثیر واکسیناسیون را 4/70 درصد با حداقل کارایی 62 درصد و حداکثر 90 درصد تخمین زدند.
نشریه لینسنت در خصوص این واکسن گفت: "امروز، توسعه دهندگان دانشگاه آکسفورد و آسترازنکا تجزیه و تحلیل داده ها را از مرحله سوم آزمایشات بالینی واکسن علیه کووید 19 را ارائه داده اند که با استفاده از دو دوز انجام شده است. میانگین اثر واکسن 70.4٪ بود."
بر اساس بیانیه این شرکت، این واکسن در دو دوز مختلف مورد آزمایش قرار گرفته است، در یکی از دوزهای آزمایش شده 90 درصد و در دوز دیگر 62 درصد این واکسن موثر بوده است. بدین ترتیب نتایج اولیه مطالعات بالینی این واکسن حاکی از اثربخشی متوسط 70 درصد این واکسن در برابر ویروس کووید-19 است.
در این بیانیه آمده است: "ورود دو دوز استاندارد اثر 62.1 درصد را به همراه دارد. مقادیر دوز كاهش یافته و سپس دوز استاندارد اثربخشی 90.0 درصد را به همراه داشت. در بیماران واکسینه شده هیچ بیماری جدی وجود نداشت."
محققان همچنین توانایی واکسن را برای جلوگیری از بیماری بدون علایم بررسی کرده اند. یک فرمولاسیون با دوز کم واکسن قبل از دوز کامل دوم ممکن است چنین محافظتی را ایجاد کند. هنوز نتایج این مطالعه به صورت صد در صد اعلام نشده است.