اسپوتنیک — حرفه آتش نشانی در ایران تا همین چند وقت پیش حرفه ای کاملا مردانه محسوب می شد. اما زنان ایرانی توانستند این کلیشه را بشکند و در تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور تیم آتش نشانی خودشان را به راه انداختند، تا در کنار مردان با آتش بجنگند و نجات بخش جان زنان و کودکان باشند.
ندا نوروزی از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را در زمینه آتش نشانی شروع کرده و جزو گروه هایی می باشد که در اوایل فراخوان سازمان آتش نشانی تهران به عنوان یک آتش نشان داوطلب وارد این حوزه شده است. او قبلا در حرفه روانشناسی مشغول به کار بوده و رشته دانشگاهی او در دانشگاه علامه طباطبایی روانشناسی است. در سالهای ۸۶-۸۷ سازمان آتشنشانی فراخوانی داد تا از حضور بانوان به عنوان آتش نشان داوطلب استفاده کند. سپس در طی این حضور آزمون های عملی و تئوری بعنوان پایش به صورت متمادی در مورد این افراد اجرا می شده است.
اسپوتنیک: خانواده نسبت به انتخاب شما چه واکنشی نشان دادند؟
ابتدا در سال ۸۷ خواهر کوچکترم وارد سازمان آتش نشانی شد و فعالیت های زیادی داشت. جالب است بدانید که من در ابتدا از مخالفان این شغل بودم و معتقد بودم که شغلی است که به درد بانوان نمی خورد. همچنین معتقد بودم که این حرفه در ایران برای بانوان موقعیت شناخته شده ای ندارد اما زمانیکه وارد این حرفه شدم بسیار راغب شده و جذب آن شدم. همچنین این شغل در زندگی شخصی من تاثیر بسزایی داشته است. در اوایل کار و آموزش، ما به مرکزی رفته و آموزش می دیدیم که نزدیک بهشت زهرا بوده و از محل زندگی ما فاصله ی زیادی داشت. مادرم به دلیل اینکه من در شعر و روانشناسی فعالیت داشتم و معدل الف این رشته بودم و موفقیت های زیادی در آنها داشتم، از حضورم درحوزه آتشنشانی که تا آن موقع تصور خاصی از این حرفه برای یک دختر نداشت بسیار ناراضی بود و گاهی نگران بعضی تمرینات ما برای حضور در مانورها می شدند. تمریناتی مثل نردبان معلق که سالها دختران آتشنشان به زیبایی در مانورهای مختلف به نمایش گذاشتند. در آن زمان این شغل برای بانوان موقعیت تثبیت شده ای نداشت و خانواده در مورد آینده این کار نیز نگران بودند اما وقتی رغبت من و خواهرم و نتیجه این شغل در زندگی شخصی و اجتماعی ما را دیدند نه تنها مخالف بلکه مشوق نیز شدند. من حتی توانستم از روانشناسی و شعر برای آموزش مباحث ایمنی به کودکان در قالب شعر و داستان نیز کمک بسیاری بگیرم.