به گزارش اسپوتنیک به نقل از فارس، سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران درباره مباحث مطرح شده در مورد تولید واکسن کرونا در برخی کشورها اظهار کرد: یک وجه موضوع واکسن کرونا، تاثیر آن در احتمال ایجاد بی خیالی و عادی انگاری در سیاست گذاری و یک وجه دیگر، عادی انگاری در جامعه و مردم است. یعنی نباید این طور فکر کنیم که اگر واکسن کرونا در کشوری تولید شده، آن هم وقتی که هنوز میزان ایمنی و اثرگذاری آن کاملا اثبات شده نیست، به سمت عادی انگاری و بیخیالی برویم.
وی بیان کرد: مهمترین سؤالات درباره واکسن کرونا این است که چه میزان و روی چه گروههایی بیشترین را تاثیر دارد. مرگ و میر به علت ابتلا به ویروس کرونا، در سالمندان و بیماران دارای بیماری زمینهای بیشتر است و باید بدانیم واکسن کرونا چه میزان ایمنی در این افراد ایجاد میکند.
معاون وزیر بهداشت ایران گفت: از طرفی، جمعیت جهان حدود هشت میلیارد نفر است و اگر واکسن دو دوز نیاز داشته باشد، 16 میلیارد واکسن نیاز است. مشخص نیست تا چه زمانی میتوان این حجم از واکسن را تولید کرد. واکسن آنفلوآنزا در بهترین حالت حدود 60 تا 70 درصد ایمنی ایجاد میکند و در مورد واکسن کرونا هنوز نمیدانیم تا چه حد ایمنی خواهد داشت.
لاری افزود: بنابراین بهترین اقدام در مورد مقابله با کرونا، فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک است. البته باید توجه کنیم که فاصله گذاری فیزیکی لازم است، اما کافی نیست و باید حتما از ماسک استفاده کرد. حتی بحث تهویه نیز اهمیت زیادی دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران درباره کوواکس نیز بیان کرد: بسیاری از واکسنهایی که در جهان روی آنها در حال کار هستند، در کوواکس وجود دارد. پیش پرداخت کشور ما برای شرکت در کوواکس نیز در حال انجام است، اما به واسطه تحریمهای ناجوانمردانه آمریکاییها و مشکلات ایجاد شده به واسطه نقل و انتقال ارز، هنوز اتفاق نیفتاده است.