گزارش و تحلیل

ژئوتوریسم یکی از راهکارهای مبارزه با خام فروشی

مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری ایران اذعان کرد: جزیره هرمز یکی از مناطقی است که در حوزه زمین شناسی اهمیت فراوانی برای حفاظت دارد. این جزیره کوه های خوراکی دارد و طیف رنگ خاک آن حدود ۷۰ نوع می باشد.
Sputnik

اسپوتنیک - دکتر کامبیز مهدی‌ زاده مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری، درباره ماموریت این طرح که مبنی بر تمرکز روی جزیره هرمز است به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: چندی پیش مقام معظم رهبری با تاکید بر موضوع خام فروشی و صادرات فله ای مواد خام، به فروش خاک جزیره هرمز نیز اشاره کردند و گفتند باید در این زمینه کار جدی صورت گیرد.

هرمز، جزیره اسرارآمیز دارای ساحل خونین + عکس

در این راستا و به منظور تحقق فرمایشات ایشان، طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از اهداف و ماموریت های خود را تمرکز بر این موضوع تعریف کرد.

وی در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت جلوگیری از خام فروشی افزود: به منظور عملیاتی سازی این مهم، به همراه معاونین این طرح، سفری به این جزیره داشتیم تا با تهیه مستندی بین المللی به شناسایی و معرفی پدیده های منحصر بفرد زمین شناسی این جزیره، بپردازیم.

دکتر کامبیز مهدی زاده ظرفیت های گردشگری زمین شناسی و معدنی جزیره هرمز را سرشار دانسته و یکی از راهکارهای جلوگیری از خام فروشی را توسعه ی گردشگری معدن و پدیده های زمین شناسی عنوان کرد و اظهار داشت: جزیره هرمز یکی از مناطقی است که در حوزه زمین شناسی اهمیت فراوانی برای حفاظت دارد. این جزیره کوه های خوراکی دارد و طیف رنگ خاک آن حدود ۷۰ نوع می باشد و انواع کانی ها و مینرال ها در آن یافت میشود؛ مردم بومی جزیره از این خاک برای مصارف خوراکی، پخت نان و تهیه ترشی با نام گلک استفاده می کنند. علاوه براین هر ساله در جزیره هرمز فرش هایی از خاک رنگی این جزیره گسترده می‌ شود اما به منظور حفظ خاک، این فرش ها تنها باید یک بار طراحی و تهیه شده و در محیطی قابل حفاظت و مسقف برای بازدید عموم نگهداری شود. باید اذعان داشت که جزیره هرمز، بهشت زمین شناسان است و ظرفیت های متعددی برای علاقمندان و گردشگران حوزه های معدن و زمین شناسی دارد.

ایران کشوری با کوه های خوراکی

مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: ما بنا داریم سری مجموعه های مستندی را با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف جلوگیری از خام فروشی منابع طبیعی با ابزار نوآوری و فناوری تحت عنوان "رخساره زمین" با هدف معرفی و شناساندن جاذبه های زمین شناسی، ژئوتوریسم و گردشگری معدن و در پی آن ایجاد اشتغال پایدار در این مناطق از طریق توسعه گردشگری حوزه های مذکور، تهیه نماییم.

در این راستا، به منظور ایجاد زمینه ها و در پی آن توسعه گردشگری معدن و پدیده های زمین شناسی، ما از کلیه فناوران و صاحبان ایده در این حوزه دعوت میکنیم تا با ارائه ایده های نوین خود و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری این حوزه، کمک نمایند.

دکتر مهدی زاده درباره زمان آماده سازی این مستند بیان کرد: در مستند هرمز به همراه گروه فیلمبرداری، از شاخص‌ ترین پدیده‌ های زمین شناسی این جزیره همچون غار رنگین‌ کمان، الهه نمک، جنگل حرا، دره تندیس ها، قلعه پرتغالی ها، ساحل نقره ای، دشت زعفرانی و غارهای دریایی به مثابه فیلد تخصصی بازدید داشتیم.

این فیلم در مرحله تدوین است و امیدواریم، تا پایان ماه آینده، با دعوت از متولیان امر، نمایندگان نهاد های مرتبط و خبرگزاری های داخلی و بین المللی، آماده رونمایی و پخش عمومی شود.

همچنین شایان ذکر است که مقاصد بعدی برای تهیه مستند های جاذبه های گردشگری پدیده های زمین شناسی و معدن، چشمه های باداب سورت و پس از آن نیز جزیره قشم خواهد بود.

بحث و گفتگو