به گزارش اسپوتنیک ، محمد جواد ظریف نوشت: ''ایران از توقف خصومت ها در منطقه ناگورنو-قره باغ به عنوان قدمی در راستای صلح استقبال می کند.
ما از همسایگان خود، جمهوری آذربایجان و ارمنستان، می خواهیم که بر اساس احترام به حقوق بین الملل و تمامیت ارضی، در گفتگوهای جدی مشارکت نمایند.
از تلاش های سازنده همسایه مان، کشور روسیه، نیز قدردانی می کنیم.''
وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان روز جمعه به دعوت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه وارد مسکو شدند. مذاکرات آنها بیش از 10 ساعت به طول انجامیده و با تصویب یک توافق نامه به پایان رسید. این توافقنامه شامل چهار نکته برای حل اختلاف است. از جمله طرفین از ساعت 12:00 امروز 10 اکتبر در راستای اهداف انسان دوستانه و برای مبادله اسرای جنگی و سایر زندانیان و اجساد کشته ها آتش بس از طریق میانجیگری کمیته بین المللی صلیب سرخ را اعلام کردند. باکو و ایروان همچنین توافق کردند که "مذاکرات اساسی با هدف دستیابی به یک توافق صلح در اسرع وقت" آغاز شود. در عین حال ، طرفین تغییر ناپذیری چارچوب مذاکرات در مورد مسئله قره باغ را مورد تأیید قرار دادند.
متاسفانه دیرتر وزارتخانه های دفاع ارمنستان و آذربایجان یکدیگر را به نقض آتش بس در قره باغ متهم کردند.
جنگ در خط رویارویی طرفها در قره باغ از 27 سپتامبر آغاز شد. ارمنستان و آذربایجان یکدیگر را به راه اندازی جنگ متهم می کنند . در قره باغ از گلوله باران توپخانه ای نقاط مسکونی این جمهوری خود خوانده از جمله پایتخت آن ، استپاناکرت خبر می دهند. ارمنستان با ادعای اینکه آنکارا به طور فعال از باکو حمایت می کند ، حکومت نظامی و برای اولین بار -بسیج عمومی اعلام کرده است. در آذربایجان نیز برخی از نیروها بسیج شده اند.
رهبران روسیه ، ایالات متحده و فرانسه از طرف های متخاصم خواستند تا درگیری ها را متوقف کنند و مذاکره بدون پیش شرط را آغاز کنند. ترکیه اعلام کرده است که در شرایط متشنج شدن اوضاع در قره باغ هرکمکی را که آذربایجان درخواست کند، به این جمهوری سابق شوروی خواهد رساند.