چین: امریکا حق ندارد خواستار احیای تحریم های سازمان ملل علیه ایران شود

ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه اظهار داشت: ایالات متحده حق ندارد خواستار احیای رژیم تحریم های سازمان ملل علیه تهران شود زیرا این کشور از برنامه جامع اقدام مشترک درباره ایران ( برجام) خارج شده است.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، ژائو لیجیان گفت: "ما بارها اظهار داشته ایم كه ایالات متحده پس از خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و حق ندارد كه خواستار اجرای احیای رژیم تحریم های سازمان ملل علیه ایران شود."

پیشتر مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریكا اعلام کرده بود که  اگر روسیه و چین از رعایت تحریم های سازمان ملل علیه ایران كه ایالات متحده می خواهد آنها را احیا کند، امتناع ورزند ، واشنگتن با اعمال تحریم هایی علیه مسکو و پکن پاسخ خواهد داد.

پیش از این ، رئیس جمهور دونالد ترامپ گفته بود كه وزیر امور خارجه آمریكا روزهای 20 و 21 اوت از طرف او به دفتر مرکزی سازمان ملل متحد می رود تا در مورد آغاز روند احیای  تحریم های ضدایرانی در چارچوب قطعنامه 2231 به سازمان اطلاع دهد. ایالات متحده اظهار داشت كه این تحریم ها 30 روز پس از اطلاع رسانی رسمی به سازمان ملل متحد به مرحله اجرا در خواهد آمد.

نامه مهم ظریف در واکنش به اقدامات آمریکا

جمعه گذشته ، شورای امنیت سازمان ملل از قطعنامه ایالات متحده برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران حمایت نکرد ، که واشنگتن به طور جدی بر آن پافشاری می کرد. . طبق توافق های حاصله در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)  ، قاعده دریافت مجوز برای تحویل تجهیزات نظامی به ایران موقت بوده و از 18 اکتبر منقضی می شود. اکنون ایالات متحده قول می دهد طی روزهای آینده تشریفات احیای کلیه تحریم های قبلی سازمان ملل علیه ایران طبق قطعنامه 2231 را به کار بیندازد.

قطعنامه 2231 ، تصویب شده در سال 2015 ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال 2015 به مدت 10 سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف 30 روز تمدید می شود.

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.  آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

 

 

بحث و گفتگو