به گزارش اسپوتنیک، آقای اسمیت گفت: "در سال 2019 ، هزینه تسلیحاتی در جهان 1.9 تریلیون دلار بود که رکورد و بی سابقه بوده است. به احتمال زیاد ، این بالاترین میزان در این زمینه خواهد بود و انتظار می رود هزینه های نظامی در سال های و2021 کاهش یابد. اکنون پیش بینی میزان و ابعاد این کاهش دشوار است. این نه تنها وابسته به عوامل اقتصادی مرتبط با بحران ناشی از بیماری همه گیر کووید ـ 19 ،بلکه وابسته انتخاب اجتماعی و سیاسی دولت ها برای دراز مدت خواهد بود. متاسفانه دلیلی وجود ندارد که انتظار داشته باشیم که این انتخاب کاهش شدید هزینه های نظامی باشد".
اسمیت در پاسخ به سؤالی درباره تغییرات احتمالی در سیاست جهانی امنیت خاطرنشان کرد: همه گیری کرونا نشان داده است که کشورها می توانند در شرایط بحرانی به طور مؤثر همکاری کنند و این بحران باید انگیزه ای برای افزایش همکاری های بین المللی شود.
طبق یک مطالعه جدید ، هزینه های ارتش جهان در سال 2019 به بالاترین حد خود رسیده و در مقایسه با هزینه های نظامی در سال 2010 ، 7.2 درصد افزایش یافته است. طبق برآوردهای SIPRI ، مخارج نظامی به طور کلی 2.2٪ از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می دهد. پنج کشور با بیشترین هزینه های نظامی در جهان در سال 2019 ، ایالات متحده ، چین ، هند ، روسیه و عربستان سعودی بودند که 62 درصد از مخارج نظامی جهان را به خود اختصاص دادند.