توصیه سازمان بهداشت جهان برای روزه داری در ایام شیوع کرونا

سازمان بهداشت جهانی با توجه به فرا رسیدن ماه رمضان، توصیه‌هایی درباره روزه داری در ایام شیوع ویروس کرونا منتشر کرد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی، روزه داری تأثیری بر ابتلاء به ویروس کرونا ندارد. افراد سالم می‌توانند مانند سال‌های گذشته در این ماه رمضان روزه بگیرند، در حالی که بیماران مبتلا به این ویروس ممکن است مجوزهای مذهبی مربوط به شکستن روزه را با مشورت پزشکان خود در نظر بگیرند، همانطور که هر بیماری دیگری ممکن است شرایط منع روزه را داشته باشد.

وزیر رفاه ایران، زمان واریز وام یک میلیونی کرونا را اعلام کرد

برای پرهیز از شیوع این ویروس، در تجمعات این ماه از جمله مراسم‌های افطار و نماز نکات زیر رعایت شود:

در صورت امکان این رویداد در خارج از منزل برگزار و در غیر این صورت از تهویه مناسب و جریان هوا اطمینان حاصل کنید. طول رویداد را تا حد ممکن کوتاه کنید تا میزان قرار گرفتن در معرض احتمالی محدود شود. میزبانی مجامع بزرگ را به داشتن خدمات کوچک‌تر با تعداد کمتر حضار اولویت دهید. از قرار دادن فاصله فیزیکی در بین شرکت کنندگان در هنگام نشستن و ایستادن اطمینان حاصل کرده و از طریق ایجاد و اختصاص مکان‌های ثابت برای نماز و وضو در سرویس‌های بهداشتی و همچنین در مناطقی که مخصوص نگهداری کفش است، بهداشت را رعایت کنید. تعداد و جریان افرادی که در مکان‌های عبادت کنار هم جمع می‌شوند را به طوری تنظیم کنید که فاصله گذاری فیزیکی رعایت شود. در صورت شناسایی یک فرد بیمار در بین شرکت کنندگان در این رویداد، اقداماتی را برای تسهیل ردیابی مخاطب در نظر بگیرید.

سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در انجام فرایض مذهبی این ماه، به مواردی در این باره اشاره کرده است:

در همین راستا باید امکانات لازم برای شستشوی دست‌ها در ورودی و داخل مساجد و دستمال مخصوص الکل (حداقل 70٪ الکل) فراهم باشد. دستمال‌های یک بار مصرف و سطل‌هایی با آسترها و درب‌های یک بار مصرف به منظور تضمین دفع ایمن زباله در دسترس باشد. افراد را به استفاده از سجاده‌های شخصی، برای قرار دادن روی فرش تشویق کنید. مشاوره‌های بصری در مورد فاصله گذاری فیزیکی، بهداشت دست، آداب تنفسی و پیام‌های کلی در مورد پیشگیری از COVID-19 ارائه شود. به طور مکرر مکان‌ها و ساختمان‌های عبادت (مساجد و حسینیه‌ها) را تمیز کنید. با استفاده از مواد شوینده و ضد عفونی کننده به طور معمول مکان‌هایی را که افراد قبل و بعد از هر رویداد جمع می‌شوند، تمیز و ضدعفونی شود. درب مساجد، محل و مکان وضو را تمیز نگه داشته شده و بهداشت عمومی را حفظ شود. اشیا غالباً لمس شده مانند دستگیره‌های درب، کلید و پریزهای برق و نرده‌های پله را با مواد شوینده و ضد عفونی کننده تمیز شود.

مصرف دخانیات تحت هیچ شرایطی به ویژه در ماه رمضان و بیماری همه گیر کویید 19 توصیه نمی‌شود. افراد سیگاری در حال حاضر به بیماری ریه یا کاهش ظرفیت ریه مبتلا هستند که خطر ابتلاء به بیماری جدی کویید 19 را به شدت افزایش می‌دهد. هنگام سیگار کشیدن، انگشتان دست (و احتمالاً سیگارهای آلوده) لب‌ها را لمس می‌کنند که احتمال ورود ویروس به سیستم تنفسی را افزایش می‌دهد. در هنگام استفاده از لوله‌های آب، به احتمال زیاد قطعات دهان و شیلنگ به اشتراک گذاشته می‌شوند که این امر همچنین انتقال ویروس را تسهیل می‌کند.

بحث و گفتگو