به گزارش اسپوتنیک، آقای یازارویچ افزود : "موقعیت ما تغییر نکرده است. افراد سالم نیاز به زدن ماسک ندارند. آن دسته از افرادی که علائم بیماری دارند باید از ماسک استفاده کنند تا از دیگران محافظت کنند .همچنین کسانی که از بیماران مراقبت می کنند مثلاً در خانه باید ماسک بزنند چون می توانند به ویروس کرونا آلوده شوند. "
نماینده سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد که "ماسک به تنهایی نمی تواند ضمانت محافظت در برابر ویروس باشد."
طارق یازارویچ اضافه کرد :" از ماسک باید همراه با اقدامات دیگر استفاده شود. و مشکل اینجاست که زدن ماسک می تواند احساس امنیت کاذب به مردم بدهد و چیزهای دیگر مانند شستن دست فراموش شود. همچنین ، اگر ندانید چگونه ماسک بزنید ، خیلی بیشتر از حد معمول صورت خود را لمس خواهید کرد. "
وی خاطرنشان کرد در درجه اول پزشکان و متخصصان پزشکی در سراسر جهان باید کلیه تجهیزات حفاظتی لازم از جمله ماسک ، عینک ایمنی و دستکش را به مقادیر کافی در اختیار داشته باشند و به این هدف می توان از جمله با محدود کردن خرید انبوه این لوازم از سوی شهروندان عادی رسید.
31 دسامبر سال 2019، مقامات چینی درباره شیوع نوع ناشناخته ای از ذات الریه در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. دیرتر کارشناسان عامل ایجاد کننده این بیماری را نوع جدید ویروس کرونا دانستند. این ویروس میتواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان منتقل شود.
دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط تا حدود 14 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند. آنچه باعث نگرانی میشود این است که فرد دچار ذات الریه شود.