ایران قصد دارد کیت تست کرونا صادر کند

پس از بومی سازی کیت تشخیص کرونا توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان ایرانی از این پس قرار است تا در کشور تشخیص بیماری کرونا با کیت‌های ساخت ایران انجام شود.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران، اواخر بهمن ماه سال گذشته بود که نخستین فرد مبتلا به بیماری کرونا در ایران شناسایی شد. از همان زمان دانش‌بنیان‌ها با فراخوانی که معاونت علمی و فناوری منتشر کرد وارد عمل شدند.

اکنون این تولید کیت تشخیصی کرونا آن هم در حالی که تنها کمتر از 5 روز از سال جدید گذشته است در ایران توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان ساخته و بومی سازی شد و از این پس قرار است تا تشخیص بیماری کرونا با کیت‌های ساخت ایران انجام شود.

سازمان بهداشت جهانی: آمریکا می تواند کانون شیوع کرونا شود

وحید یونسی، مدیر توسعه کسب و کار این شرکت که از مجموعه شرکت‌های دانش بنیان پیشگام در حوزه سلامت است، گفت: دستورالعمل وتجربه جهانی برای تشخیص ویروس کرونا خصوصاً دو کشور پیشرو در تولید کیت‌های تشخیص کرونا یعنی امریکا و چین را به کار بردیم. در حال حاضر نیز مراحل تولید انبوه را با موفقیت پشت سر گذاشته‌ایم و با دریافت مجوزهای لازم آماده عرضه محصول به آزمایشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت هستیم. از نظر دقت، عملکرد و زمان تشخیص این محصول کاملاً مشابه نمونه‌های با کیفیت خارجی است. همچنین این محصول در آزمایشگاه‌های مرجع وزارت بهداشت با موفقیت تست شده و مجوز فروش دریافت کرده است.

یونسی همچنین گفت: با تمام توان حتی در تعطیلات نیز تحقیقاتمان را ادامه دادیم. اکنون شرایط عرضه 80 هزار کیت در هفته با توجه به شرایط آزمایشگاه‌های منتخب وجود دارد. البته آمادگی خود جهت تحویل 400 هزار تست تشخیص نیز طی ماه آینده را اعلام کرده ایم. با این محصول بیماری کووید 19 به صورت قطعی در بیماران مشکوک تشخیص داده می‌شود. این کیت ژن‌های اختصاصی ویروس را مورد هدف قرار داده و پس از انجام تست مراحل تست وجود ویروس در نمونه افراد مشخص می‌گردد.

به گفته وی، زمان انجام تست 2 ساعت است و با عرضه و تداوم محصولات بومی و متناسب با امکانات آزمایشگاه‌های صلاحیت دار تحت پوشش وزارت بهداشت در زمان ارائه نتایج بهبود حاصل خواهد شد.

با این اقدام دانش بنیان‌ها نیاز کشور به کیت تشخیص کرونا رفع شد. به گونه‌ای که پس از رفع نیاز کشور می‌توانیم صادر کننده محصول باشیم. درخواست‌ها از کشورهایی برای خرید این محصول وجود دارد. محققانی از فناوری زیست داده ورزی، بیولوژی مولکولی و ویروس شناسی در طراحی این کیت‌ها مشارکت داشتند.

بحث و گفتگو