گزارش و تحلیل

آمریکا باید بهای تصمیمات غیر معقول خود را پرداخت کند

آمریکا با خروج از برجام و تصمیمات غیر معقول خساراتی را به اقتصاد و معشیت مردم ایران وارد کرده است.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران تحریم های آمریکا علیه ایران را ظالمانه دانست و گفت که آمریکا حتی برخی از تحریم ها همانند تحریم بانک مرکزی ایران را دو بار اعمال کرده که نشان دهنده بغض آنان است.

رضایی: از آمريكا درخواست 50 ميليارد دلار خسارت می كنيم

محس رضایی در ادامه افزود: بسیاری می گئیند که ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری رای نخواهد آورد. اگر شخص دیگری هم مثل ترامپ بر سر کار بیاید، مشخص نیست که ما به برجام  بازگردیم و ما شرایطی فراتر از برجام می خواهیم. آمریکایی ها اگر می خواهند که ما به برجام بازگردیم نه تنها خودشان باید برگردند بلکه باید حداقل پنجاه میلیارد دلار خسارت بابت تحریم ها به ما پرداخت کنند.

مجتبی جلال زاده پژوهشگر، کارشناس مسایل بین الملل و سیاست های آمریکا در تعامل با ایران در این خصوص به خبرگزاری اسپوتنیک گفت:

ابتدا باید به این مورد اشاره کرد که صحبت های آقای محسن رضایی الزاما مواضع رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران نمی تواند باشد، اما اگر ایشان، فردی از داخل نظام موضوعی را مطرح کردند، قطعا نشانه هایی از تمایل بدنه اصلی حاکمیت نسبت به این موضوع است.

در واقع آمریکا با خروج و عدم اجرای برجام طی چندین ماه گذشته، موجب شده خساراتی را به اقتصاد ایران و معیشت مردم وارد بکند. تحریم های یکجانبه و ظالمانه آمریکا، به گفته آقای ظریف، "تروریسم اقتصادی" که علیه جمهوری اسلامی ایران بکار گرفته شده، منجر به خساراتی شده که باید درصدد جبران آنها بود. اما اینکه این مبلغ چه مقادر است و چه ابعادی را در برمی گیرد را کارشناسان امر باید مطرح کنند. در عین حال آمریکاییها باید بپذیرند که رفتار مسئولانه ای در عرصه بین الملل داشته باشند و بهای تصمیمات غیر مقعول خود را بپذیرند.

با توجه به ماهیت های سیاسی و حقوقی تحریم های آمریکا که بعد سیاسی آن بیشتر است، بعید به نظر می رسد با توجه به بافت و ساخت نظام بین الملل و به ویژه حقوق بین الملل، جمهوری اسلامی بتواند ابعاد حقوقی این خسارت ها را پیگیری کند و یا در صورت پیگیری به نتیجه دلخواه برسد. اما جمهوری اسلامی برای حفاظت از حقوق ملت ایران این حق را برای خودش محفوظ می داند که در دادگاه های بین اللملی این موارد را مطرح کند، اما اینکه در عمل این اقدامات تا چه حد موفقیت آمیز باشد را باید به آینده موکول و کنیم و اجازه بدهیم گذر زمان همه مسائل را روشن کند.

بحث و گفتگو