به گزارش اسپوتنیک وزیر امورخارجه اسپانیا اعلام نمود که اتحادیه اروپا مخالف حاکمیت دادگاهی خارج از قلمرو آمریکا در رابطه با کشورهایی است که به همکاری با ایران دست میزنند.
وی گفت:«ما منتها تلاش خود را به کار میبریم تا عدم محاصره اقتصادی ایران را تضمین کنیم. ما سعی می کنیم شرکت های اروپایی به کار در ایران ادامه بدهند که کاری فوق العاده دشوار است. زیرا قوانین آمریکا که در خارج از قلمرو آمریکا پیاده میشوند -به آن شکلی که ما آن ها را قبول نداریم- مشکلات زیادی برای تمام کشورها ایجاد می کند. ابزار مالی ایجاد شده است که اسپانیا از آنها استفاده خواهد کرد. با استفاده از آن شرکت های اروپایی خواهند توانست در ایران کار کنند.
اتحادیه اروپا تلاش می ورزد تا توافق هستهای با ایران پابرجا بماند. بدین منظور همکاری با ایران ضروری است، زیرا ایران تا کنون مفاد این توافق را رعایت میکند».
ایران در سال 2015 در قالب توافقنامه هستهای وین (برجام) پذیرفت که بخشی از فعالیتهای هستهای خود را متوقف کند و طرف دیگر مذاکرات یعنی کشورهای موسوم به 1+5 (شامل5 عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد+آلمان) نیز قبول کردند که در مقابل این اقدام ایران، تحریمهای وضعشده علیه این کشور را لغو کنند.
در تاریخ 8 مه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر خروج واشنگتن از توافقنامه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام نمود. این توافقنامه موجب محدودیت در فعالیت های هسته ای ایران و جلوگیری از اقدامات یکجانبه آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در تحریم های یک طرفه می باشد.
روابط واشنگتن و تهران پس از بیانات اخیر مقامات جمهوری اسلامی درباره متوقف کردن برخی از اقدامات در چارچوب برجام متشنج تر شده است. دیرتر حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران 60 روز به کشورهای اروپایی عضو برجام مهلت داد تا طی این مدت تعهدات بانکی و نفتی خود در برابر جمهوری اسلامی را اجرا کنند. روحانی نامه هایی با این موضوع را برای رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین نوشت.