واکنش ایران به ادعای اخیر آمریکا

ایران قاطعانه ادعای آمریکا در ارتباط با حوادث 23 خرداد تانکرهای نفتکش را رد و آن را با شدیدترین لحن ممکن محکوم می‌کند.
Sputnik

 

سپاسگزاری ملوانان نجات یافته از ایران+ویدئو
به گزارش اسپوتنیک به نقل از فارس، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در پاسخ به اظهارات نماینده آمریکا در شورای امنیت در بیانیه ای اعلام کرد: اظهارات فتنه‌جویانه نماینده آمریکا علیه ایران در جلسه 23 خرداد شورای امنیت سازمان ملل نماد دیگری از عملیات روانی ایران‌ هراسانه این کشور بود.
در این بیانیه آمده است: ایران قاطعانه ادعای بی اساس آمریکا در ارتباط با حوادث 23 خرداد تانکرهای نفتکش را رد و آن را با شدیدترین لحن ممکن محکوم می‌کند.
در بخش دیگر این بیانیه آمده است: فراخواندن ایران به دیپلماسی و بازگشت به میز مذاکره توسط آمریکایی که خود به صورت غیرقانونی از برجام خارج شده، یک طنز است.جنگ و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران و حضور گسترده نظامی آن کشور در منطقه همواره منشأ اصلی ناامنی و بی ثباتی در منطقه خلیج فارس و جدی‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت آن به شمار می آید.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در بیانیه خود تصریح کرد: نه ارائه اخبار ساختگی و انتشار اطلاعات نادرست می‌تواند واقعیت را تغییر دهد و نه متهم کردن بی‌ شرمانه دیگران. آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن باید از جنگ‌طلبی دست بردارند و به توطئه‌های فتنه‌ انگیزانه و عملیات‌های مخفیانه خود با هدف متهم ساختن دیگران در منطقه پایان دهند.
در ادامه این بیانیه آمده است: ایران با هشدار مجدد نسبت به زورگوئی، ارعاب و تهدید و رفتارهای شریرانه آمریکا، نگرانی خود را درباره حوادث مشکوک امروز تانکرهای نفتی ابراز می‌کند. ایران از جامعه بین‌المللی می خواهد تا به مسئولیت‌های خود در پیشگیری از اینگونه سیاست‌ها و اقدامات غیرمسئولانه و خطرناک آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن در افزایش تنش در منطقه، عمل کند.
جمهوری اسلامی ایران دوباره تأکید می‌کند که تنها راه کاهش تنش در این منطقه، تعامل فعال و سازنده همه کشورهای منطقه در چارچوب یک گفتگوی واقعی، فراگیر و مبتنی بر احترام متقابل و اصول بنیادین حقوق بین‌الملل است. حوادث اخیر و وضعیت منطقه فوریت چنین گفتگوی منطقه ای را مورد تأکید قرار می‌دهد.
در پایان این بیانیه آمده است: با تأکید مجدد بر موضع دیرینه خود مبنی بر ضرورت تقویت صلح و امنیت در منطقه گسترده‌تر خلیج فارس، جمهوری اسلامی ایران آماده است تا نقش فعال و سازنده‌ای را در تأمین امنیت گذرگاه‌های راهبردی دریایی و تقویت صلح، ثبات و امنیت منطقه ایفا کند.
گفتنی است، پیش از انتشار این بیانیه، شورای امنیت سازمان ملل متحد به پیشنهاد آمریکا برای بررسی حادثه آتش سوزی نفتکش ها در دریای عمان تشکیل جلسه داد. 
در پایان این نشست، جاناتان کوهن سفیر آمریکا در سازمان ملل با تکرار ادعای مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا ، ایران را در این ماجرا متهم کرد. 
پیشتر مایک پمپئو وزیرامورخارجه آمریکا، ایران را به تشدید اوضاع در رابطه با حمله به تانکرها در دریای عمان که ایالات متحده آن را به حساب ایران می گذارد، متهم کرده است.
پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت:«این نوع حملات غیرمنتظره و بی اساس، امنیت و صلح جهانی را تهدید می کند و حمله آشکار به آزادی شناوری است و نمایانگر کمپین غیرقابل قبول تشدید تشنج از سوی ایران است».
پمپئو خاطرنشان کرد که مقامات ایرانی تهدید خود جهت ممانعت از حمل و نقل نفت از خاورمیانه به بازارهای جهانی از طریق تنگه هرمز را به این شکل اجرایی می کنند.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود:«ایران به خاطر حمله به دو تانکر در دریای عمان مسئول است. 22 ماه آوریل ایران به جهانیان اعلام کرد که مانع از حمل ونقل نفت از طریق تنگه هرمز خواهد شد. حالا ایران روی اجرایی کردن وعده خود کار می کند».
به گزارش رسانه های ایرانی و عربی روز پنج شنبه 13 ماه ژوئن، دو تانکر نفتی آلتر فرانت و کوکوکا کاریجیس در دریای عمان مورد حمله قرار گرفتند. بر اساس برخی اطلاعات، حمله یک اژدر موجب این انفجار و آتش سوزی شده است. با این حال، هیچ تایید رسمی در خصوص علت این حادثه وجود ندارد. تمام اعضای خدمه کشتی های آسیب دیده پس از نجات در ایران به سر می برند.  11 روس از حادثه انفجار در یکی از نفتکش ها در دریای عمان نجات یافتند و هم اکنون در بندر جاسک ایران قرار دارند.

 

 

 

بحث و گفتگو