به گزارش اسپوتنیک به نقل از نامه نیوز، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران تائید کرد که نامه ای از «رابرت اوبرین» نماینده ویژه آمریکا در امور گروگان ها دریافت کرده که خواستار آزاد کردن زندانیان آمریکایی در ایران بوده است.
به نوشته المانیتور، ظریف یادآور شد که به معاون خود گفته نامه ای به مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا بنویسد که ظاهرا درباره پیشنهاد مبادله زندانیان یا طرح موضوع ایرانیانی بوده که به اتهام نقض قوانین تحریمی ایالات متحده دستگیر شده اند.
وزیر خارجه ایران همچنین گفت که 6 ماه پیش به دولت ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد مبادله زندانیان داده اما هیچ پاسخی دریافت نکرده است.
ظریف در پاسخ به پرسش خبرنگار المانیتور که آیا نامه ای از «اوبرین» دریافت کرده، با تائید این موضوع محتوای نامه را یکسویه توصیف کرد.
وی که در جمع خبرنگاران در دفتر نمایندگان ایران در سازمان ملل سخن می گفت، افزود: می دانید در نامه چه نوشته بود؟ نوشته بود لطفا آزاد کنید. محتوای آن پیشنهاد نبود. گرایش فکری واشنگتن این است که از ما انتظار اقدام یکجانبه داشته باشند.
وی همچنین به وعده انتخاباتی نامزدهای دمکرات ریاست جمهوری سال 2020 اشاره کرد و گفت: نمی توانیم به چیزی که دو سال دیگر اتفاق خواهد افتاد، تکیه کنیم. نمی دانیم که سیاست دولت جدید آمریکا چه دمکرات چه جمهوریخواه چگونه خواهد بود.
وزیر خارجه ایران هشدار داد که ممکن است جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ نگذارد وعده او برای پیشگیری از دخالت بزرگ دیگری در خاورمیانه محقق شود.
ظریف روز چهارشنبه (4 اردیبهشت 1398) در انجمن آسیایی نیویورک گفت: در آمریکا و در اروپا ایرانیانی هستند که در زندان هستند چون آمریکا به آنها اتهام نقض تحریم ها را زده است. اتهام آنها ارسال تجهیزات هواپیمای مسافربری و نه جت بوده است. ما مترجم داریم که در استرالیا زندانی است.
ظریف ادامه داد: ما در مورد زاغری صحبت می کنیم؛ که البته من ناراحتم از شرایط او و به عنوان وزیر امور خارجه هر چه از دستم برآمده برای کمک انجام داده ام اما هیچ کسی از زنی که در استرالیا در زندان است، سخن نمی گوید.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سخنان ظریف در مورد تبادل زندانیان گفت: ایران می تواند با آزادی اتباع آمریکایی، جدیت خود را در زمینه مسائل کنسولی از جمله مسائل مربوط به ایرانی هایی که به نقض قوانین تحریمی ایالات متحده محکوم شده یا تحت پیگرد قرار گرفته اند، نشان دهد.
روابط امریکا و ایران پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ تیره تر شده است. رئیس جمهور امریکا ایران را به برهم زدن ثبات در منطقه و حمایت از تروریسم جهانی متهم می کنند. رهبران ایران در پاسخ ضمن رد این اتهامات قول داده اند در برابر فشار واشنگتن تسلیم نشده و به دنبال کردن خط مشی سیاسی مستقل خود ادامه دهند.
موج دوم تحریم های آمریکا که صادرات نفت را نیز شامل می شود از پنجم نوامبر اجرایی شد. برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هشدار داد، کسانی که بخواهند مکانیزم محدودیت های علیه ایران را دور بزنند ، بلافاصله تحریم خواهند شد. واشنگتن قصد دارد اقداماتی را علیه کشورهایی که با ایران همکاری می کنند صورت دهد و کشورهایی را که به خرید نفت از ایران ادامه میدهند مجازات کند.