اسپوتنیک به نقل از بلومبرگ: روز چهارشنبه، چند دقیقه پس از آنکه خوان گوایدو رهبر اپوزیسیون، خود را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد، ترامپ او را به رسمیت شناخت. بلومبرگ افزود: برسمیت شناخته شدن خوان گوایدو بعنوان رهبر ونزوئلا اقدام تحریک آمیز آمریکا است.
گوایدو 35 ساله رئیس مجلس ملی ونزوئلا است که نیکلاس مادورو آنرا نشناخته است. مخالفان ونزوئلا برای حمایت از گوایدو و فشار به مادورا به خیابانها ریختند.
ترامپ اعلام کرد گفت:
"مردم ونزوئلا شجاعانه علیه مادورو و رژیم او مخالفت کردند و خواستار آزادی و حاکمیت قانون شدند". وی خاطرنشان کرد که از آنجایی که مجلس ملی اعلام کرد که مادورو نامشروع است، پست ریاست جمهوری مشغول نیست.
از زمانیکه گوایدو در تاریخ 5 ژانویه سال جاری صدر پارلمان ونزوئلا شد، او فعالانه به نظامیان و جامعه بین المللی برای به رسمیت شناخته شدن خود به عنوان رئیس جمهور قانونی فشار میآورد. پس از اعلامیه ترامپ، برزیل، کلمبیا و کانادا، و همچنین پرو و شیلی، گوایدو را بعنوان رهبر مشروع ونزوئلا را شناختند.
گوایدو طی سخنانی در برابر هزاران نفر از طرفداران خود در بخش شرقی کاراکاس گفت: "من قسم می خورم که رسما رئیس قوه اجرایی ملی را به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا برعهده بگیرم تا غصب حکومت را نابود کنم. پس از آنکه گوایدو سوگند یاد کرد، جمعیت به وجد آمده آواز خواندن سرود ملی ونزوئلا را آغاز کرد.
از زمامیکه ترامپ پست ریاست جمهوری آمریکا را اشغال کرد، او به طور پیوسته تحریم های اقتصادی علیه ونزوئلا را افزایش داده و مادورو را محکوم کرد و درواقع از مردم ونزوئلا دعوت مینمود تا دولت خود را سرنگون کنند. اوراق قرضه دلاری ونزوئلا، که نرخ آنها در سال جاری به طور
ترامپ به خبرنگاران در کاخ سفید گفت که "همه گزینه ها مورد بحث است" که ایالات متحده می تواند علیه رژیم مادورو استفاده کند و گفته است که او مسئله اقدامات نظامی را در نظر نمی گیرد.
یک مقام دولت ترامپ گفت که اگر مادورو بلافاصله امور مالی ونزوئلا را تحت کنترل گوایدو نگذارد، ترامپ تحریم های بیشتری را اعمال خواهد کرد.
پیشتر مقامات کاخ سفید در اوایل ماه جاری به برخی از مدیران شرکت های نفتی آمریکا هشدار دادند که دولت ترامپ در حال بررسی محدودیت های صادرات نفت ونزوئلا بود و به آنها توصیه کردند که منابع جایگزین نفت سنگین را جستجو کنند.
شرکت های نفتی از دولت ترامپ خواستند این کار را انجام ندهد و هشدار دادند که این می تواند به پالایشگاه های خلیج فارس و سواحل شرقی ایالات متحده آسیب برساند که نفت سنگین ونزوئلا را بعمل میآورند. این امر ممکن است به افزایش قیمت بنزین در آمریکا شود.
دادگاه عالی کشور، که طرفدار رژیم است، اعلام کرد که گوایدو را از پست اش برکنار می کند و تصمیم مجمع را مبنی بر لغو حکومت مادورو را فاقد اعتبار میکند. قبول رسمی گوایدو توسط آمریکا ممکن است مناقشه ایجاد کند، چرا که مادورو به احتمال زیاد طی پیامی به ملت هشدار خواهد داد که کودتا علیه دولت او توسط یانکی های آمریکایی حمایت و تأمین پولی می شود.
گوایدو می خواهد دولت انتقالی را تشکیل دهد و خواستار انتخابات جدید شده است. گوایدو و حامیان او ادعا می کنند که آخرین دوره مادورو به طور غیرقانونی در قدرت است و حدود 60 کشور به این نتیجه رسیده اند که انتخابات اخیر جعل شده بود.