تصمیمات مهم ایران در زمینه همکاری امنیتی با اروپا

یک مقام آگاه دیپلماتیک ایران گفت با توجه به حمایت کشورهای اروپایی از گروه های شناخته شده تروریستی، جمهوری اسلامی ایران در حال تجدید نظردر همکاری اطلاعاتی و امنیتی خود با این کشورهاست و به زودی تصمیمات مهمی در این زمینه اتخاذ خواهد شد.
Sputnik

 

به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، این مقام آگاه به خبرنگاران گفت: در پی اقدام اتحادیه اروپا در تحریم یک نهاد و دو فرد ایرانی دیروز شش نفر از سفرا و کارداران اروپایی با حضور در وزارت امور خارجه سعی داشتند مواضع اتحادیه را توجیه کنند اما با برخورد تند مقام ملاقات شونده مواجه شده و به علت غیرقابل پذیرش بودن اظهارات آنها و استفاده از ادبیات نامناسب، در کمتر از ده دقیقه به ملاقات خاتمه داده شده است. 
وی افزود: به دلیل حمایت کشورهای اروپایی از گروه های شناخته شده تروریستی و ادامه پناه دادن به عناصر تروریست، جمهوری اسلامی در حال ارزیابی و تجدید نظر در همکاری های اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی خود با کشورهای اروپایی است و به زودی تصمیماتی در این خصوص گرفته خواهد شد که حوزه های مهمی را در بر می گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه نیز گفته بود که ایران در چارچوب عمل متقابل اقدام مقتضی خواهد کرد.
ظریف: منافقین و قاتلان ایرانی در اروپا پناه گرفته اند
یادآور می شود پیشتر سخنگوی وزارت امورخارجه ایران ضمن محکوم کردن تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران ، این اقدام را نشانه عدم صداقت کشورهای اروپایی در مبارزه با تروریسم خواند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از شفقنا، بهرام قاسمی در واکنش به تحریم های جدید بروکسل علیه تهران گفت: اتحادیه اروپا به جای قرار دادن نام گروه‌های تروریستی و جنایتکاری همچون منافقین و الاحوازیه در فهرست تحریم خود، آنان را در اقدامات ضد انسانی و تروریستی خود آزاد گذارده و حتی تحت حمایت خود قرار می‌دهد، اما جمهوری اسلامی ایران را که پرچمدار مبارزه با تروریسم در منطقه بوده و اروپا امنیت خود را مدیون آن است، مورد اتهام قرار می‌دهد.
قاسمی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این اقدام و در چارچوب عمل متقابل اقدامات مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.
یادآور می شود شورای اتحادیه اروپا در پاسخ به عملیات چندی پیش در خاک اروپا ، دوشهروند و وزارت اطلاعات ایران را در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا قرار داد.
شورای اتحادیه اروپا علاوه بر این اعتبار تحریم های علیه افراد، گروه ها و ساختارهای گنجانده شده در فهرست خود را پس از شش ماه تجدید نظر تمدید نمود. اکنون این فهرست متشکل از 15 شخصیت حقیقی و 21 گروه و ساختار است.
نهاد سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نوامبر سال 2018 در مذاکرات بروکسل در رابطه با جنجال بپا شده در دانمارک با بررسی مسئله گسترش فهرست تحریم ها علیه ایران موافقت کرده بود.
پیشتر دانمارک در رابطه با گزارش های منتشره درباره فعالیت غیر قانونی سرویس های اطلاعاتی ایران در این کشور سفیر خود را از تهران فرا خوانده بود. سازمان اطلاعات دانمارک اعلام کرد سرویس های اطلاعاتی ایران در حال تدارک ترور مهاجران ایرانی در خاک دانمارک بودند اما تهران این اتهامات را رد کرد. وزارت خارجه ایران سفیر دانمارک را احضار کرده و در رابطه با بیانات منتشره درباره فعالیت سرویس های اطلاعاتی ایران اعتراض نمود.

 

 

 

بحث و گفتگو