فیسبوک مدعی شده صاحبان حسابهای کاربری و صفحات حذفشده، خودشان را به عنوان شهروندان آمریکا و در مواردی معدود شهروندان انگلیس معرفی کرده و مطالبی درباره نژادپرستی، مهاجرت و مخالفت با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا منتشر میکردند.
«ناتانیل گلیچر»، رئیس بخش سیاستگذاری امنیت سایبری فیسبوک ادعا کرد این شرکت از یک هفته پیش فعالیتهای صفحات مذکور را شناسایی کرده و برای حذف آنها ادام کرد.
وی اضافه کرد: «با آنکه [در فعالیت این صفحات] هیچ ارتباطی با حکومت ایران پیدا نکردهایم، نمیتوانیم با اطمینان بگوییم که چه کسی مقصر است.»
شرکت «فیسبوک» پیش از این، در مردادماه هم اعلام کرده بود صدها صفحه کاربری «مرتبط با ایران و روسیه» را از شبکههای اجتماعی تحت مالکیتش از جمله فیسبوک و «اینستاگرام» حذف کرده است.
بر اساس بیانیه این شرکت، 654 صفحه که اصلیت ایرانی و روسی داشتهاند، به دلیل «رفتارهای هماهنگ نامعتبر» و تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات آمریکا، از شبکههای اجتماعی این شرکت حذف شدهاند. اسامی و مشخصات این صفحات اعلام نشده است.
همزمان، شبکه اجتماعی «توییتر» هم اعلام کرد 284 حساب کاربری مرتبط با ایران را به حالت تعلیق درآورده است.
بررسیهای بعدی مشخص کرد حسابهای حذفشده فعالیتهایی در حمایت از توافق هستهای ایران و علیه دولت اسرائیل داشتهاند.
اقدام کاربران ایرانی در حالی صورت گرفته که اعضای گروهک تروریستی منافقین با حسابهای کاربری جعلی در حال تحریک به خشونت در فضای مجازی و فعالیتهای تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و فیسبوک و توئیتر تا کنون هیچ اقدامی برای برخورد با آنها صورت ندادهاند.