وزیر خشمگین، اسرائیل را بخاطر تولید مخفی سلاح های هسته ای محکوم کرد. به گفته وی، اسرائیل تنها رژیم منطقه ای دارای برنامه "مخفی" و "اعلام نشده" سلاح های هسته ای که شامل "زرادخانه هسته ای واقعی" است.
این واقعیت که سیاستمداران دو کشور، در حال جنگ سرد طولانی مدت هستند برای هیچ کس پوشیده نیست. آغازگر این جنگ رهبر انقلاب اسلامی، بنیانگذار ایران، آیت الله خمینی بود. مدت ها پیش از انقلاب اسلامی سال 1979، آیت الله خمینی خطوط ضد اسرائیلی و ضد صهیونیستی را در سخنان و خطبه های خود ترسیم کرد. وی به کرات گفته بود:
"من طرح استقلال اسرائیل را یک فاجعه می دانم و آن را نقشه ای برای تضعیف فعالیت های دولت های اسلامی می دانم". "بزودی رژیم صهیونیستی باید از چهره زمین پاک شود و با کمک قدرت الهی، جهان بدون هیچ گونه ایالات متحده و اسرائیل زندگی کند". پس از مرگ آیت الله خمینی، سخنان ضد اسرائیلی تهران تغییری نکرد. ضد صهیونیسم همچنان سنگ بنای ایدئولوژی و سیاست ایران است. امروز، ایران تنها کشوری است که حتی امکان وجود دولت اسرائیل را قبول نمی کند.
در اواسط دهه 1950، زمانی که جمعیت اسرائیل کمتر از 2 میلیون نفر بود و جهان عرب بیش از 100 میلیون نفر بود، اسرائیلی ها معتقد بودند که تنها سلاح های هسته ای استقلال این کشور را تضمین خواهد کرد. تل آویو به ایجاد آن پرداخت و در مدت زمان کوتاه به آن دست یافت. اسرائیل در این رابطه سیاست "استتار مثبت" دنبال می کرده و می گفت که دارای این سلاح نیست و شواهد مستقیم موجودیت آنرا پنهان می نمود و نکات غیر مستقیم از وجود آن به عنوان هشداری برای دشمنان آن بود. به هر حال، نخست وزیران سابق اسرائیل چنین نکاتی را ارائه دادند. در ماه ژوئیه 1998، شیمون پرز به طور عمومی پذیرفت که اسرائیل دارای سلاح هسته ای است. ایهود اولمرت همچنین به طور غیر مستقیم تأیید کرد که دولت یهودی بمب اتمی دارد.
ایران چیز دیگری است که همچنین تاریخچه تحقیقات هسته ای خود را از دهه 1950 آغاز کرده، اما سلاح های هسته ای ایجاد نمی کرد. اگر چه تمایل به این کار داشته بود. قبلا پس از انقلاب اسلامی در ایران در اواسط دهه 80، یک دستورالعمل محرمانه برای سلاح های هسته ای به عنوان یک ضمانت استراتژیک برای حفظ نظام اسلامی و طرح مربوط به آن "آماد" به تصویب رسید. هدف این طرح ایجاد کلاهک های هسته ای برای موشک بالستیک بود. به هر حال، این آژانس بین المللی هسته ای بود که منبع اصلی اطلاعات در مورد پروژه "آماد" شد و در آخر سال 2011 یک سند مفصل 12 صفحه ای در باره "جنبه های نظامی احتمالی" برنامه هسته ای ایران منتشر کرد.
اسرائیل اصرار دارد که راستای نظامی برنامه هسته ای ایران همچنان وجود دارد. با این وجود آژانس بین المللی اتمی در آخرین گزارشها، این واقعیت را رد می کند. ولی نخست وزیر نتانیاهو- نه.
نتانیاهو طی سخنانی در سازمان ملل متحد اعلام کرد، ایران در حال توسعه سلاح های هسته ای در دو بخش مخفی در تهران است. نخست وزیر اسراییل همچنین یادآور شد که در ماه آوریل او چند تُن اسناد را ارائه داد که به گفته وی، توسط اطلاعات اسراییلی در ایران کشف شد. با این وجود آژانس بین المللی اتمی در آخرین گزارشها، این واقعیت را انکار کرد.
در همان زمان، نخست وزیر اسرائیل گفت:
"اسرائیل اجازه نخواهد داد که رژیم ایران، که خواستار نابودی اسرائیل است، به سلاح های هسته ای دستیابی پیدا کند — نه اکنون و نه بعد از 10 سال، هرگز. ما در هر زمان برای حفاظت از کشور و شهروندان ما در سوریه، لبنان، عراق، و در هر جای دیگر ادامه خواهیم داد".
بدین ترتیب اتهامات متقابل هسته ای دو طرف و مبارزات اطلاعاتیشان، عناصر جنگ سرد ایران و اسرائیل شده که طی سال ها ادامه دارد. تیرگی موقعیت نظامی- سیاسی حول ایران در حال افزایش است و هیستری تبلیغاتی بین تهران و تل آویو تشدید می شود.
مفسر اسپوتنیک در پایان نوشت: اگر معامله هسته ای با ایران متلاشی شود، ایران جزء نظامی برنامه هسته ای خود را از سر خواهد گرفت، که تأثیر نامطلوب بر وضعیت در خاورمیانه و در سراسر جهان خواهد داشت. شاید تل آویو به دنبال همین است تا ستیزه جویی هسته ای تهران و صحت سیاست ضد ایرانی خود را ثابت کند.