به گزارش اسپوتنیک، خانم والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون، مجلس علیا پارلمان روسیه ضمن بیان این مطلب گفت:" این موضع متشکل و نیرومندی است. زمان نشان خواهد داد که این موضع تا چه اندازه ای از زیربنای جدی برخوردار خواهد شد اما در هر حال آمریکا در انزوا قرار گرفته است. روسیه برای خارج نشدن ایران از این معامله هر کاری از دستش بر آید انجام خواهد داد".
یادآور می شود فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان نشست وزیران کشور های امضا کننده برجام در نیویورک اهمیت ایجاد مکانیزم ویژه تبادلات مالی با ایران برای دور زدن تحریم های تازه آمریکا را متذکر شد.
پیشتر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود به خاطر تصمیم کشورهای دیگر شرکت کننده در برجام برای ایجاد یک مکانیسم ویژه تبادلات مالی با ایران برای دور زدن تحریم های تازه آمریکا،دلسرد شده و اینکار را غیر قانونی نامیده بود.
در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد (متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافقی تاریخی با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته ای ایران هم قرار شد بسیاری از تحریمهای وضع شده علیه این کشور برداشته شود.
هشتم ماه مه، ترامپ اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد.
تحریم های آمریکا شامل محدودیت مرتبط با تجارت ایران در زمینه طلا و فلزات گرانبها و تحریم های هواپیمایی و خودرویی هستند. تحریم های نفتی ایران نیز در ماه نوامبر سال 2018 به مرحله اجرا در می آید. علاوه براین واشنگتن قصد دارد اقداماتی را علیه کشورهایی که با ایران همکاری می کنند صورت دهد. واشنگتن از همین حالا تلاش می کند از فروش نفت ایران جلوگیری کند.
ششم اوت 2018 اولین موج تحریم های آمریکا علیه ایران که پس از توافقنامه هسته ای در سال 2015 متوقف شده بود، دوباره به اجرا گذاشته شد.