به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری شینهوا،وانگ یی وزیر امور خارجه چین در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود، ضمن حمایت مجدد از برجام، بر گسترش همکاریها با تهران تأکید کرد.
وانگ برجام را دستاوردی مهم در زمینه چندجانبهگرایی خواند و آن را همسو با منافع جامعه بینالمللی دانسته گفت:« ما آشکارا گفتهایم که با اقدام نادرست وضع تحریمهای یکجانبه و تعمیم حوزه قضایی به خارج مرزها مخالفیم. پکن روابط با تهران را ارج مینهد و با در نظر داشتن آخرین تحولات بین المللی، به دنبال گسترش همکاریها برای بهره مندی دو طرف از منافع متقابل است».
به گزارش شینهوا، وزیر خارجه ایران در گفتگوی تلفنی آخرین تحولات مربوط به برجام را به اطلاع همتای چینی خود رساند و از نقش سازنده پکن در توافق ابراز قدردانی کرد.
چین به عنوان بزرگ ترین خریدار نفت ایران اعلام کرده است که از تحریم های آمریکا تبعیت نخواهد کرد.
بر مبنای ارزیابی های صورت گرفته، این کشور در ماههای ژانویه تا مه 2018 به طور میانگین روزانه 718 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته، نزدیک به 10 درصد افزایش داشته است.
اخیراً حتی پس از خروج شرکت فرانسوی توتال از کنسرسیوم بین المللی برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی، شرکت ملی نفت چین (سی.ان.پی.سی) سهم این شرکت را در اختیار گرفته و به کار ادامه داده است.
تحریم های بزرگ مقیاس آمریکاعلیه ایران 7 ماه اوت وارد فاز اجرایی شد که قبلا با امضای برجام لغو شده بودند.
در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد (متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافقی تاریخی با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته ای ایران هم قرار شد بسیاری از تحریم های وضع شده علیه این کشور برداشته شود.
توافقنامه برجام در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما تصویب شد. چهار شرط لازم برای تائید پایبندی ایران به توافقنامه برجام: تهران به صورت شفاف و قابل تصدیق تمامی بخشهای توافق را اجرا کند. ایران تخلف اساسی ای از برجام نداشته باشد. ایران هیچ عمل آشکار و یا پنهانی در جهات پیشرفت ساخت سلاح هسته ای انجام نداده باشد.
اما هشتم ماه مه ترامپ از برجام خارج شد و اعلام کرد تحریم ها علیه ایران احیا خواهند شد.