آیا صادرات نفت ایران به صفر رسانده خواهد شد؟

آمریکا برای گفتگو با ایران ابراز تمایل می کند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز 22 ماه ژوئیه این نکته را مورد تأیید قرار داد که واشنگتن «با کشورهای  واردکننده نفت ایران مذاکره می کند تا آنها را وادار کند از خرید نفت ایران خودداری ورزند».

وزیر خارجه آمریکا از متحدین واشنگتن برای پیوستن به کارزار اعمال فشار علیه ایران دعوت کرد و در اظهاراتی متناقض، ضمن حمایت از ناآرامی در این کشور، از تمایل برای گفتگو با تهران سخن گفت.

وی در ادامه ادعاهای خود افزود: حتی در بالاترین سطوح نیز، هراسی از برخورد با ایران نداریم و از همه کشورها می‌خواهیم تاجایی که ممکن است واردات نفت از ایران را تا تاریخ 4 نوامبر به صفر برسانند.

انگیزه توسل به این کارزار از تاریخ 8 ماه میلادی می که ترامپ در اقدامی یکجانبه از برجام خارج شد، قوت گرفته است.

در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد (متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافقی تاریخی با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته ای ایران هم قرار شد بسیاری از تحریمهای وضع شده علیه این کشور برداشته شود.

توافقنامه برجام در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما تصویب شد. چهار شرط لازم برای تائید پایبندی ایران به توافقنامه برجام:تهران به صورت شفاف و قابل تصدیق تمامی بخشهای توافق را اجرا کند. ایران تخلف اساسی ای از برجام نداشته باشد. ایران هیچ عمل آشکار و یا پنهانی در جهات پیشرفت ساخت سلاح هسته ای انجام نداده باشد.

لغو تحریمها علیه ایران متناسب با اقدامات ایران برای از بین بردن برنامه هسته ای اش و در جهت منافع ملی آمریکا خواهد بود.

 

بحث و گفتگو