محمدرضا عارف پیش از سفر به ریاض برای شرکت در دومین نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب در فرودگاه مهرآباد، اظهار کرد: این نشست با پیشنهاد ایران و پیگیری وزیر خارجه کشورمان برگزار میشود. هدف اصلی از این نشست، توقف جنگ در لبنان و فلسطین است که امیدوارم به نتیجه خوبی برسیم.
وی ادامه داد: امدادرسانی به آوارگان و آسیب دیدگان جنایات رژیم صهیونسیتی هدف دیگری است که امیدوارم در این بخش هم موفق شویم به دستاوردهای خوبی برسیم تا وارد گام سوم شویم که هدف ما و ان شاءالله همه کشورهای اسلامی و عربی یعنی آتش بس پایدار در منطقه است.
آقای عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران هم روز قبل برای انجام هماهنگی های لازم به ریاض سفر کرده بود.
این اجلاس بنا به پیشنهاد ایران وبا حمایت عربستان سعودی و دیگر کشورهای اسلامی برگزار شد تا بلکه کشورهای عربی و اسلامی بتوانند با همکاری همدیگر موضعی بگیرند که در سطح جهانی تاثیر گذار باشد و جلوی کارهایی که اسرائیل در غزه و لبنان می گیرد و همچنین حملات اسرائیل به سوریه و لبنان و یمن و عراق و... را بگیرند.
در آنچه مسلم است و طبق قوانین و مقررات بین المللی و با توجه به اینکه سازمان ملل به وظیفه خود عمل نکرده و موضعی در قبال اسرائیل نگرفته ایران حق دارد به حمله اسرائیل بر علیه ایران پاسخ بدهد و بدیهی است پاسخ باید به گونه ای باشد که بازدارنده باشد و شرایطی ایجاد کند که اسرائیل به فکر حمله مجدد به ایران نیافتند.
آنچه مایه تاسف است این می باشد که کشورهای عربی و اسلامی علیرغم پتانسیل های بسیار قابل توجهی که در سطح بین المللی دارند اما متاسفانه فتنه و تفرقه میان آنها به حدی است که نمی توانند تصمیم واحد، حتی در قبال مساله ای مثل قتل عام مردم مظلوم فلسطین توسط اسرائیل و آن هم در روز روشن و در مقابل دوربین همه رسانه های جهان را بگیرند.
بسیاری امید دارند که همین مساله فلسطین شاید بتواند موجب آن شود که برای یک بار هم که شده کشورهای اسلامی با هم متحد شوند و یک موضع مشترک بگیرند.
ایران هم برای اینکه حجت خود را کامل کرده باشد ابتدا به شورای امنیت مراجعه کرد و حال از کشورهای اسلامی خواسته تا اجلاس برگزار کنند و ببیند که آیا آنها حاضر می شوند پا روی فتنه هایی که میان مسلمانان ایجاد شده بگذارند و موضع گیری کنند یا نه.
ساده ترین کاری که این کشورها می توانند انجام دهند این است که همه شرکت ها و موسساتی که با اسرائیل همکاری می کنند را تحریم کنند، اگر هم بخواهند موضعی قویتر بگیرند می توانند با توقف همه همکاری ها با کشورهایی که حامی اسرائیل می باشند کاری کنند که حمایت های بین المللی از بالاسر اسرائیل برداشته شود.
بر کسی پوشیده نیست که اصلی ترین دلیل اینکه اسرائیل به راحتی دست به این همه کشتار و نسل کشی و قتل عام و... می زند و همه قوانین بین المللی را زیر پا می گذارد این است که از حمایت ایالات متحده و چند کشور غربی برخوردار می باشد و اگر این کشورها مجبور شوند میان حمایت اسرائیل و منافع شان در کشورهای اسلامی یکی را انتخاب کنند آنوقت احتمالا مجبور می باشند به اسرائیل فشار بیاورند جنگ وکشت و کشتار در منطقه را متوقف کند.
گو اینکه بسیار بعید است چنین اتفاقی پیش آید چون برخی رهبران کشورهای اسلامی متاسفانه روابط بسیار صمیمی با اسرائیل دارند و حتی موقعیت خود را گرو خدمت به اسرائیل می دانند اما به هر حال به نظر می رسد همین مساله می تواند موجب آن شود که سطح همکاری و تعامل فیما بین برخی کشورهای اسلامی که تا چند صباح پیش با هم اختلافاتی داشتند افزایش یابد که در این راستا می توان به ایران و عربستان سعودی اشاره کرد.
دو کشوری که تا چند صباح پیش با هم اختلافات زیادی داشتند اما هر دو امروز متوجه شده اند که این اختلافات بر اساس فتنه هایی بود که آمریکایی ها و اسرائیلی ها ایجاد کرده بودند و اگر اینها را کنار بگذارند به نفع هر دو کشور و دیگر کشورهای منطقه می باشد.