محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این همایش به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: جایزه البرز کاری زیبا و ستودنی است، وقف رسم دیرینه فرهنگ ایران و ایرانیان است.
به گزارش خبرنگار اسپوتنیک در تهران، شصت و دومین همایش "جایزه البرز" (بخش نخبگانی) عصر روز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ماه) با حضور دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجج اسلام والمسلمین مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و احمد شرفخانی، رئیس هیأت مدیره بنیاد البرز، دکتر سیدسلمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از چهرههای علمی و فرهنگی و نیز برگزیدگان ادوار پیشین جایزه البرز و جمع مفاخر علمی در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم، حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با ابراز خرسندی از فعالیت در بنیاد البرز و خدمت به صاحبان علم و دانش، اظهار کرد: مرحوم حسینعلی البرز که جایگاهش در آسمان، یقیناً بر سر سفره سبز خدا، کنار بزرگان و نیکان جاودانه است و یادش در زمین تا همواره به نیکی و بزرگی و مهر، بر زبانها جاری. او آئینه تابانده، به عالم جویندگان و نامآوران راه دانش و تصویر لطف او به تکرار، از همان روز نخست وقف او در بنیاد فرهنگی البرز، تلالؤ یافته است.
ارشدی ادامه داد: مرحوم البرز، راه جویندگان دانش را که به هزار و یک دلیل و مشکل، نمیتوانستهاند در این راه قدم بگذارند، نه به یک نور کوچک، که به چلچراغ نیکی و وقفش، چراغان کرده است. آن مرحوم در سال ۱۳۴۲ شمسی، تمام اموال خود را با تأسیس بنیاد فرهنگی البرز و با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر و تشویق دانشجویان و دانشآموزان مستعد ایرانی، وقف کرد بنیادی که به مدد وقف صدقهای جاریه و الی الابد برای جویندگان علم است.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تأکید کرد: بیش از شش دهه از پایهگذاری "جایزه البرز" به عنوان نوبل ایرانی میگذرد و تا امروز چند هزار نفر از نخبگان و پژوهندگان علم را تحت پوشش حمایتی قرار داده و فضای رشد را به آنها هدیه کرده است؛ چه بسیار استعدادهای علمی که با کمک این جایزه نه فقط در ایران بلکه در کل دنیا به کاهش آلام بشری موفق شدهاند و نام ایران را اعتلا بخشیدهاند و مرحوم البرز با این موقوفه ماندگار در ثواب و اجر همه اینها سهیم است.
وی افزود: جایزه البرز به عنوان قدیمیترین جایزه علمی کشور، برخاسته از ایمان، انگیزه و اراده است و قصد دارد در مسیر حمایت از فکر و اندیشه نخبگان، آنها را در راه تسکین آلام بشری، رفاه زندگی انسانی و ارتقای حیثیت ایرانی در جامعهی جهانی، راهنما و شوقآفرین باشد و اما امروز خداوند علیم را سپاسگزارم که برای سالی دیگر، این توفیق را به ما ارزانی داشت تا آئین شصت و دومین سال جایزه البرز را با شأنیتی متناسب با منزلت برترینهای علمی این مرز و بوم عملیاتی کند تا از این گذر، گامی مؤثر در جهت تعالی ایران عزیز در مسیر دانایی برداشته باشد.
ارشدی گفت: نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز، همه ساله از طریق برگزاری همایشهای ملی در دو بخش نخبگانی و دانشآموزی حاجرا میشود. امسال نیز مراسم اهدای جایزه البرز ۱۴۰۳ در بخش نخبگانی با هدف تجلیل از دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر کشور، امروز دوشنبه هفدهم اردیبهشت ماه و جایزه البرز در بخش دانشآموزی نیز در آبان ماه سال جاری برگزار میشود.
ارشدی اظهار کرد: همزمان با شصت و دومین سالگرد تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، از ۶۲ نفر از نخبگان برتر کشور شامل پنج دانشمند، ۱۰ مخترع و فناور، هفت طلبه علوم دینی و ۴۰ دانشجوی علوم پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، علوم فنی و مهندسی، کشاورزی و هنر با اهدای رقم نقدی قریب به ۹ میلیارد تومان تقدیر میشود.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تأکید کرد: ضمن گرامیداشت یاد و خاطره چهره ماندگار وقف علمی کشور که با نیتی شریف، این بنیاد را بنیان نهاد، از همه حضار محترم، بهویژه نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، معاون محترم علمی و فناوری رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان و تمامی دستگاههای همکار شامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور؛ بنیاد ملی نخبگان، سازمان اوقاف و امور خیریه و رسانه ملی تقدیر و تشکر میکنم.