نیروگاه اتمی بوشهر در تولید برق هسته‌ای رکورد زد

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد در سال 1402 با تولید بیش از 7.6 میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، رکورد تازه‌ای در بهره‌برداری از نیروگاه اتمی بوشهر به ثبت رسیده است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، رییس سازمان انرژی اتمی ایران توضیح داد: یک هیات 30 نفره از "انجمن نیروگاه‌های هسته‌ای وانا" که نیروگاه‌های اتمی این منطقه از جهان را پایش می‌کنند و بر عملکرد آن‌ها نظارت دارند؛ عملکرد نیروگاه اتمی بوشهر را در مدت زمان 15 روز بررسی و پایش کردند که بر اساس نتایج به‌دست آمده رتبه این نیروگاه در بالای جدول امتیازها و استانداردها قرار گرفت و جزو مقام‌های نخست در بازدهی و رفتار ایمن و حرفه‌ای شد.
وی تصریح کرد: این مساله برای کشور ما برگ زرینی محسوب می‌شود و افتخارآمیز است؛ بنده از متولیان امور در نیروگاه اتمی بوشهر قدردانی می‌کنم که در سال 1402 با تولید بیش از 7.6 میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، رکورد تازه‌ای را در بهره‌برداری از این نیروگاه به ثبت رساندند.
اسلامی عنوان کرد: خدا را شاکریم که سال 1402 را با موفقیت به پایان رساندیم و امیدواریم که با هدف‌گذاری‌هایی که برای توسعه نیروگاه‌های اتمی شده در سال 1403 بتوانیم پروژه‌های توسعه این نیروگاه‌ها را با هدف تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای دنبال کنیم و در کنار آن واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر را با سرعت بالاتری پیش ببریم.
ساخت ۲ نیروگاه برق هسته‌ای با ظرفیت ۱۰۸۰ مگاوات در بوشهر آغاز می شود
یادآور می شود نیروگاه هسته‌ای بوشهر، نخستین تأسیسات هسته‌ای ایران می‌باشد که از گونه رآکتور آب فشرده با ظرفیت تولید 1024 مگاوات برق است. شرکت روسی اتم‌ستروی‌اکسپورت (وابسته یه شرکت روس اتم)، پیمانکار اصلی این نیروگاه است.
ساخت واحدهای نیروگاهی در نیروگاه اتمی بوشهر بزرگترین پروژه روسیه و ایران محسوب می شود. اولین واحد نیروگاه اتمی که با مشارکت فدراسیون روسیه تکمیل شد، در سپتامبر سال 2011 به سیستم ملی انرژی ایران متصل شد.
ساخت واحد شماره 2 به طور رسمی در پاییز 2019 آغاز شد. پروژه ساخت واحدهای شماره 2 و 3 نیروگاه بوشهر به مدت 10 سال طراحی شده است. علاوه بر این، مسکو سوخت هسته ای لازم برای بهره برداری از راکتور واحد اول را به تهران می رساند.
بحث و گفتگو