شیوع سرطان‌ در ایران چند درصد است؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: تغییر دموگرافیک و اپیدمیولوژیک، سرطان را به مسئله مبتلابه کشور تبدیل کرده است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از «مهر»،علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شیوع بیماری‌های غیرواگیر به ویژه سرطان در جامعه ایرانی نیاز به توجه جدی دارد، اظهار داشت که تغییر دموگرافیک و اپیدمیولوژیک، سرطان را به مسئله مبتلابه کشور تبدیل کرده و در این مسیر بیماریابی، تغییر الگوی بیماری‌ها، تغییر در اقتصاد سلامت، تغییر در نحوه مراجعات درمانی و تغییر در الگوی خدمات اولیه و پیشگیری نیاز به توجه بسیار دارد.
به گفته وی، به طور کلی تغییرات شگرف در حوزه بیماری سرطان در ایران تفاوت چندانی، به جز تغییرات متناسب با اقتضائات بومی، نسبت به سایر کشورها در جهان ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: "شیوع سرطان کولورکتال، مری و معده در شمال غرب و شمال شرق ایران که ناشی از ذائقه غذایی این مناطق است، باید مورد توجه قرار گیرد.
از طرفی به دلیل عدم حفاظت فردی زارعان و کشاورزان از پوست خود در برابر نور خورشید، سرطان پوست نیز یکی از شایع‌ترین سرطان‌های کشور محسوب می‌شود.۶۰ درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری است.
تولید ‌رادیوداروی ید 131 برای درمان ‌سرطان تیروئید در ایران
در تمام بیماری‌ها از جمله سرطان، پیدا کردن مدل خودمراقبتی با توانمندسازی مردم و ارتقای سطح سواد سلامت جامعه اهمیت بسیاری دارد. به ویژه اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تجربه درخشانی در حوزه رابطان و سفیران سلامت دارد و این موضوع ظرفیت خوبی در زمینه ارتقای آگاهی نسبت به سرطان ایجاد می‌کند.
زدودن آلام ناشی از سرطان می‌تواند در اقتصاد خانواده اثرگذار باشد. گاهی آثار اقتصادی جبران ناپذیر گران بودن دارو، درمان و هزینه‌های جانبی این بیماری به نسل‌های بعدی نیز منتقل می‌شود، از طرفی سرطان یک بیماری چندوجهی است و خسارت‌های روانی و اجتماعی قابل توجهی را نیز به همراه دارد. نیاز است برنامه‌های حمایتی، ترویجی و ایجابی به نحوی باشد تا نقش مهمی در زدودن درد این بیماری از کالبد خانواده ایفا کند".
بحث و گفتگو