آیا شناسایی آمار دقیق ایرانیان خارج کشور ممکن است؟

براساس آمار مرکز رصد جمعیت کشور در این سازمان از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده است که استان تهران رکوردار میزان ولادت‌ها بود.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "ایرنا"، هاشم کارگر، رییس سازمان ثبت احوال کشور ایران اظهار داشت که جمعیت ایرانیان داخل کشور ۸۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و با احتساب ایرانیان خارج از کشور جمعیت ایرانیان حدود ۸۷ میلیون ۵۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود.
وی در ادامه افزود: "تاکنون هیچ دستگاهی اطلاعات دقیقی از آمار ایرانیان خارج از کشور ندارد ولی حدود ۴ تا ۴.۵ میلیون نفر ایرانیان خارج از کشور زندگی می‌کنند. در قانون جوانی جمعیت و خانواده مصوب سال ۱۴۰۰ برای برآورد دقیق جمعیت ایران، یکی وظایف سازمان ثبت احوال کشور این است که تعداد ایرانیان خارج از کشور را مشخص کند.
این اقدام با کمک و همراهی فراجا و وزارت امور خارجه در حال انجام است و هماهنگی‌های لازم نیز صورت گرفته و اطلاعاتی شناسایی شده است تا بتوانیم به صورت دقیق تعداد هموطنان خود را در خارج از کشور مشخص کنیم و به صورت دقیق برای نخستین بار این آمار در دسترس باشد.
براساس آمار مرکز رصد جمعیت کشور در این سازمان از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده است که استان تهران رکوردار میزان ولادت‌ها بود.
میزان نرخ خام ولادت در کشور برای ۹ ماهه امسال برابر با ۸.۱۲ در هزار نفر جمعیت بود و استان سیستان و بلوچستان با ۹.۲۷ در هزار نفر جمعیت بیشترین همچنین استان گیلان با ۷.۷ در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ خام ولادت را در بین استان‌ها به خود اختصاص داده‌اند.
امیرعبداللهیان: ایران میزبان بزرگترین جمعیت آواره در جهان است
در ۹ ماهه امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده است و بیشترین میزان ولادت‌ها مربوط به استان تهران با ۹۹ هزار و ۶۳۳ نوزاد و کمترین آن مربوط به استان سمنان با تعداد ۵ هزار و ۲۰۱ نوزاد بود.
در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بیشترین تعداد ولادت‌ها با ۲۹۶ هزار و ۸۸۶ نوزاد مربوط به فرزند دوم بود که سهم تعداد ولادت‌ها بر حسب مرتبه تولد ۳۶.۴ درصد مربوط به فرزند اول، ۳۸.۹ درصد مربوط به فرزند دوم، ۱۷.۶ درصد مربوط به فرزند سوم، ۵.۱ درصد مربوط به فرزند چهارم و ۲ درصد مربوط به فرزند پنجم است".
ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، برای خانواده‌هایی که فرزندان دوم و سوم خود را به دنیا می‌آورند، رویکرد حمایتی در نظر گرفته است ولی هنوز این ماده قانونی به صورت جامع و کامل برای خانواده‌ها اجرایی نشده است.
بر اساس این ماده سازمان ثبت احوال کشور مکلف است نسبت به ایجاد سامانه برخط برای معرفی و صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند یا بیشتر اقدام نماید. مدت اعتبار این شناسه ۱۰سال است و در صورت تولد فرزندان بعدی به مدت پنجسال تمدید خواهد شد.
بحث و گفتگو