به گزارش اسپوتنیک، در اطلاعیه منتشره آمده است "در خان یونس، نیروهای ارتش اسرائیل حملات هدفمندی را علیه سایتهای تروریستی، از جمله یک انبار تسلیحات حاوی مقادیر زیادی مهمات، سلاح گرم و تجهیزات فنی مختلف انجام دادند. نیروهای ارتش اسرائیل با یک پهپاد سه تروریست را که میخواستند مواد منفجره در نزدیکی محل استقرار سربازان کار بگذارند، از بین بردند ارتش اسرائیل همچنین بسیاری از تروریست های مسلح را در جریان درگیری رو در رو به هلاکت رساند".
نظامیان اسرائیلی افزودند که یک تانک ارتش اسرائیل به سمت گروهی از رادیکال ها که با نارنجک اندازها در یکی از سایت های خان یونس به سمت نیروهای اسرائیلی شلیک کرده بودند، آتش گشود و هفت رادیکال را به هلاکت رساند.
فرماندهی ارتش اسرائیل پیش از این اعلام کرده بود که پتانسیل نظامی حماس در شمال نوار غزه از بین رفته است و اکنون بر بخشهای مرکزی و جنوبی این منطقه متمرکز خواهد بود. در طول 3 ماه عملیات زمینی، ارتش اسرائیل حدود 9 هزار جنگجوی حماس را که بر اساس برآوردهای مختلف تعداد پرسنل آنها حدود 30 تا 40 هزار نفر بوده است، از بین برد.
در ماه ژانویه، ارتش اسرائیل یکی از چهار لشکر درگیر در عملیات زمینی در غزه را از غزه خارج کرد.
نتانیاهو مرتباً گفته است که جنگ تا دستیابی به همه اهدافش ادامه خواهد داشت، که شامل برچیدن کامل زیرساختهای نظامی و سیاسی حماس، آزادی همه گروگانها و تضمینهایی مبنی بر اینکه فلسطینیها دیگر تهدیدی برای دولت اسرائیل نخواهد بود، هستند.
مورد حمله موشکی بیسابقهای از نوار غزه قرار گرفت. پس از حملات موشکی گسترده، رزمندگان حماس به مناطق مرزی جنوب کشور یهودیان نفوذ کردند.
در پاسخ، ارتش اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرکهای نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داده و رساندن آب، غذا، برق، دارو و سوخت به این منطقه را متوقف کرد.
تعداد قربانیان در نوار غزه به گفته وزارت بهداشت محلی از 25 هزار نفر فراتر رفت، بیش از 62 هزار نفر مجروح شدند و به گفته منابع مختلف، بیش از 126 اسرائیلی و 11 نفر خارجی هنوز در اسارت حماس هستند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری های مسلحانه را متوقف کنند. به گفته ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه حل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را در نظر گرفت، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.