به گزارش اسپوتنیک، این نشریه به نقل از علی شریعتی مقدم، مدیر عام شرکت زعفران نوین می گوید: "پیش بینی می شود کل تولید از تقریباً 400 تن به 170 تن کاهش یابد."
مجتبی پیام عسگری رئیس بورس زعفران تربت جام تصریح کرد: "زمستان یخبندان، بهار خشک و تابستان گرم با دمای تا 50 درجه تأثیر مخربی بر منطقه داشت و همه منابع آبی خشک شدند."
در این مقاله آمده است که قیمت زعفران لوکس در بازار داخلی به 1400 دلار در هر کیلوگرم رسیده است که دو برابر سال گذشته است. در همان زمان، در خارج از کشور، به گفته تامین کنندگان، همان حجم می تواند 1800 دلار قیمت داشته باشد.
احمد اکبری، یکی از فروشندگان زعفران مشهد نیز به نوبه خود از کاهش شدید تقاضای داخلی گلایه کرد. وی گفت:" 50 درصد کاهش فروش داشته ایم، قدرت خرید مردم کاهش یافته و بسیاری توان خرید زعفران با قیمت فعلی را ندارند."
زعفران یک چاشنی و ادویه نارنجی رنگ خوراکی است. به عنوان یکی از گران ترین چاشنی ها (در سال 2014 قیمت یک کیلوگرم آن به دو هزار دلار آمریکا رسید) 92 درصد از برداشت جهان در ایران انجام می شود.
گرانی زعفران در فرآیند برداشت سخت توضیح داده می شود: برای تولید یک کیلوگرم زعفران حدود 170 هزار گل مورد نیاز است که در سحرگاه های مهر و آبان ماه با دست جمع آوری می شود و پس از آن کلاله گل ها خشک می شود.