به گزارش اسپوتنیک و به نقل از مهر، روح الله دهقانی فیروز آبادی در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام ٢٠٢٣) که امروز دوم دی ماه ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، گفت: به واسطه فناوری ارتباطات، اقتصاد دیجیتال هم در کشور مورد توجه ویژه قرارگرفته است. در دو دهه گذشته یک جریان جهانی ایجاد شد که با توسعه زیر ساخت های مخابرات در حوزه ثابت و سیار، زیرساخت توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور فراهم شد.
وی افزود: در حال حاضر اقتصاد دیجیتال ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی اقتصاد جهان را تشکیل میدهد. در ایران این عدد ۷.۸ درصد است. در ایران اقتصاد دیجیتال ۲.۵ برابر فرصت توسعه دارد. اگر این عدد را به نسبت جمعیت متعادل کنیم این عدد میتواند ۵ برابر شود.
معاون علمی همچینین افزود: خوشبختانه طی سالهای اخیر با توسعه روابط بینالملل در کشورهای دوست، شرکتهای دانشبنیان توانستند بازار خود را در حوزه اقتصاد دیجیتال در این کشورها پیدا کنند و پیشبینی ما این است که حجم صادرات ما در این شرکتهای دانشبنیان به ۲۰۰ میلیون دلار برسد.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اقتصاد دیجیتال به عنوان یکی از حوزه های پیشران اقتصادی در کشور تصریح کرد: مسئله دیگری که وجود دارد این است که اقتصاد دیجیتال از پایه با فناوری تولید شده و ما در کشور اقتصادهای سنتی زیاد داریم که تحرک آنها به نفوذ فناوری انرژی می دهد. بنابراین دانش بنیانی ترین اقتصادی که در کشور داریم اقتصاد دیجیتال است.
وی گفت: خوشبختانه اقتصاد دیجیتال دو حوزه هم وزن دارد، به همان اندازه که توسعه اقتصاد در آن جدیت دارد موضوع نیروی انسانی هم بسیار مهم است که خوشبختانه در کشور نیروی انسانی جوان، تیز، باهوش و نسبت به دنیا ارزان قیمت تری برخوردار هستیم که اگر درست مصرف کنیم تاثیرات بسیاری خواهد داشت.