به گزارش اسپوتنیک، پیش از این، گزارشی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتشر شده و در آن اشاره شده بود که ایران دارای اورانیوم غنیشده کافی برای ساخت سه بمب اتمی است.
کوروتچنکو به اسپوتنیک گفت: ما به خوبی درک می کنیم که علاوه بر تمایل ایران، تعدادی از عوامل نظامی- فنی بین المللی وجود دارد که بر تصمیم نهایی رهبری ایران در مورد پیگیری یا عدم پیگیری برنامه نظامی هسته ای تأثیر می گذارد. در هر صورت، اقدامات ایران ،ایالات متحده و اسرائیل به ایران و تعدادی دیگر از کشورها فشار می آورند تا این موضوع را بسیار مصلحت گرایانه و واقع بینانه در نظر بگیرند.
به گفته وی، ایران با جدیت تمام تعهداتی را که پس از امضای توافق هسته ای بر عهده گرفته بود، انجام داد، در حالی که ایالات متحده رویکردی غیرسازنده از خود نشان داد.
کوروتچنکو دلیل ظهور"واقعیت جدیدی برای ایران امروز از نقطه نظر ارزیابی برنامهها و نیات آینده این کشور" را "اقدامات گسترده اسرائیل برای تغییر مرزهای خاورمیانه" و تهدیدهای علنی مقامات اسرائیلی برای استفاده از سلاح هستهای علیه حماس نامید.
او افزود: امروز دشوار است که بگوییم ارزیابیهای آژانس صحت دارد یا خیر زیرا ایران بارها پایبندی خود را به همه توافقها در صورت بازگرداندن قالب (اولیه برجام) اعلام کرده است... از نظر تئوری ایران میتواند سلاح هستهای ایجاد کند، در عمل این موضوع در طول زمان مشخص میشود و بسیار دشوار است."
برنامه راهبردی جامع اقدام مشترک یا به اختصار برجام ، برنامهای است که در راستای توافق بر سر برنامه هستهای ایران در روز سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) در وین اتریش بین ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ ( 5 عضو دائمی شورا امنیت سازمان ملل و ایران) بسته شد اما دیرتر آمریکا در زمان حکومت ترامپ از آن خارج شد.