رسانه: اسرائیل از آتش بس حمایت نمی کند

رسانه: اسرائیل آماده گفتگو در مورد توقف موقت درگیری در نوار غزه است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، روزنامه پولتیکو به نقل از یک منبع خبر داد که اسرائیل آماده گفتگو در مورد توقف موقت درگیری به منظور اهداف بشردوستانه در نوار غزه است، اما از آتش بس حمایت نمی کند.
در نشریه آمده است: یک مقام اسرائیلی روز چهارشنبه گفت که این کشور "می‌خواهد در مورد توقف موقت درگیری به منظور کمک‌های بشردوستانه برای چند ساعت گفتگو کند. موضوع آتش بس هنوز روی میز نیست."
پیشتر، وزارت خارجه آمریکا گفته بود که ایالات متحده نیز با آتش بس در نوار غزه مخالف است، زیرا معتقد است که این مهلت به جنبش فلسطینی حماس اجازه می دهد تا قدرت خود را برای ادامه حملات به اسرائیل به دست آورد. همان زمان، وزارت امور خارجه آمریکا توقف های موقت درگیری به منظور اهداف بشردوستانه از جمله؛ خروج پناهجویان یا ارسال کمک های بشردوستانه را معقول دانست.
مناقشه در خاورمیانه
مناقشه فلسطین و اسرائیل با منافع ارضی طرفین مرتبط است و برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه باقی مانده است.
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه قرار گرفت. علاوه بر این، پس از حملات موشکی گسترده، جنگنده های این سازمان به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت به حالت تعلیق درآمد.
گزارش و تحلیل
شانس ایران، روسیه و ترکیه به عنوان مبتکران پایان مناقشه اسرائیل- فلسطین

وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. بر اساس موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه منحصراً بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل که به منافع ارضی طرفین مربوط می شود، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط کشور اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
بحث و گفتگو