لاوروف: آمریکا یکی از رهبران کشورهای مداخله گر در مناقشه فلسطین و اسرائیل است

وزیر امور خارجه روسیه گفت: ایالات متحده در حال حاضر جزو رهبران کشورهایی است که در مناقشه فلسطین و اسرائیل مداخله می‌کنند؛ هرچه این اقدامات "ابتکاری" بیشتر باشد، احتمال تشدید درگیری نیز بیشتر می‌شود.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در جریان کنفرانس خبری پس از نشست وزرای امور خارجه فرمت 3+3 درباره تحولات قفقاز به میزبانی تهران گفت:" در مورد پیش‌بینی‌های آنتونی بلینکن در مورد مداخله شخص ثالث در مناقشه، ایالات متحده در حال حاضر در میان رهبران کسانی است که در حال مداخله هستند. این شامل اعزام دو گروه ناو هواپیمابر و چندین هزار سرباز جنگی، آن طور که من می دانم، با تمام سلاح های لازم، از جمله سلاح های سنگین، به منطقه درگیری است. هر چه این اقدامات پیشگیرانه از سوی هر دولتی بیشتر باشد، هر چه تحریکات بیشتر باشد، خطر تشدید درگیری نیز متناسبا افزایش خواهد یافت".
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از سوی نوار غزه قرار گرفت. علاوه بر این، پس از حملات موشکی گسترده، نیروهای این سازمان به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیر آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت به حالت تعلیق درآمد.
تعداد قربانیان نوار غزه از مرز 5 هزار نفر گذشت و بیش از 15 هزار نفر مجروح شدند. در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1.3 هزار نفر جان خود را از دست دادند. به گفته منابع مختلف، حدود 150 اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند. خود جنبش اعلام کرد که حدود 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
بحث و گفتگو