به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم، بعدازظهر امروز دوشنبه یکم آبان ماه نشست وزرای امور خارجه فرمت 3+3 درباره تحولات قفقاز به میزبانی تهران و با حضور وزرای امور خارجه ایران، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان برگزار شد.
این نشست با عنوان "نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی" آغاز به کار کرده و در ادامه نشستهایی برگزار میشود که در حوزه قفقاز انجام شده است.
وزیر خارجه ایران در ابتدای این نشست گفت: "در ابتدا ادای احترام میکنیم به روح همه شهدای فلسطینی زنان و کودکانی که این روزها زیر بمبارانها و نقض فاحش حقوق بشر با پدیدهای شوم به نام نسل کشی رژیم صهیونیستی مواجه هستند".
وی افزود: "خوشحالیم دومین نشست سازوکار منطقهای موسوم به 3+3 با حضور وزرای خارجه حضار محترم در تهران برگزار میشود".
وزیر خارجه ایران همچنین بیان کرد: "امیدواریم در ادامه این نشستها شاهد حضور سازنده و موثر کشور دوست گرجستان باشیم".
وی عنوان کرد: "عنوان این نشست نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی است که با هدف بهرهگیری از ظرفیتهای منطقه برای حل و فصل مسائل منطقهای و تلاش جمعی برای استقرار صلح و همکاری به منظور توسعه اقتصادی و ارتقای رفاه مردم منطقه برگزار میشود. در این نشست وزرای خارجه علاوه بر تبادل نظر در خصوص موضوعات منطقه قفقاز فرصت خواهند داشت که در خصوص روابط دوجانبه و مناسبات فیمابین نیز گفتوگو و رایزنی کنند".
امیرعبداللهیان ادامه داد معتقدیم امروز فرصت تاریخی در اختیار همه کشورهای ماست. جنگ در قفقاز جنوبی اکنون پایان یافته است و نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز فرارسیده است.
وی گفت: "در این نشست همچنین مهمترین موضوعات بینالمللی مورد بحث و رایزنی قرار خواهد گرفت. لازم میدانم تاثرات عمیق خود را از فاجعه بزرگ انسانی که این روزها در غزه و فلسطین در حال وقوع است بیان کنم. آنچه در غزه جاری است یک جنایت جنگی مسلم رژیم اسرائیل علیه بشریت است. هر انسانی از دیدن صحنههای هولناک کشتار زنان و کودکان و غیرنظامیان فلسطینی متاثر میشود. در این برهه حساس وتعیین کننده لازم است جامعه جهانی پیامی متحد و قوی به رژیم جعلی اسرائیل مبنی بر توقف فوری جنایات جنگی علیه غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان و رفع محاصره و ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه و مخالفت جدی با کوچ اجباری ساکنان غزه ارسال کنند. به علاوه برابر قطعنامههای مصوب سازمان ملل میبایست موضوع حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین مورد تأکید اعضای سازمان ملل و کشورهای منطقه قرار گیرد."
با توجه به تحولات رخ داده در منطقه فرمت 3+3 به بررسی مسائل منطقه قفقاز جنوبی و راههای توسعه همکاریهای منطقهای (سیاسی، اقتصادی، امنیتی، ترانزیتی، انرژی و ...) و همچنین گفتگوهای صلح بین آذربایجان و ارمنستان خواهد پرداخت.
مهمترین هدف شکل گیری این قالب، تشریک مساعی کشورهای منطقه برای حل چالشهای درون منطقهای و تقویت همکاریهای مشترک است.