چه کسی برای عملیات اسرائیل در غزه چراغ سبز روشن کرده است؟

وزیر اقتصاد اسرائیل: از بین بردن جنبش فلسطینی اولویت مهمتری در مقایسه با حل و فصل گروگانگیری و اجتناب از تلفات غیرنظامیان برای ارتش اسرائیل خواهد بود.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، نیر برکات وزیر اقتصاد اسرائیل در مصاحبه با شبکه "ای بی سی نیوز" گفت که دولت اسرائیل عملیات در نوار غزه را تایید کرده است.
وی گفت: "برای ارتش چراغ سبز درروشن شده است. دولت اسرائیل به ارتش چراغ سبز نشان داد تا حماس را نابود کند. ارتش باید عملیات را به انجام برساند".
برکات تاکید کرد که از بین بردن جنبش فلسطینی اولویت مهمتری در مقایسه با حل و فصل گروگانگیری و اجتناب از تلفات غیرنظامیان برای ارتش اسرائیل خواهد بود. به گفته وی، این عملیات می‌تواند یک سال طول بکشد.
وی در مورد کیلومترها تونل حماس در نوار غزه تعریف کرد و گفت که این تونل به "بزرگترین قبرستان جهان" تبدیل خواهد شد. همزمان، شبکه نامبرده یادآور شد که طبق گفته جنبش فلسطینی، حداقل 203 گروگان در آنجا قرار دارند.
پیشتر منابعی گزارش دادند که وجه مشخصه عملیات اسرائیل "وحشیگری بی سابقه" بوده است. بر اساس گزارش رسانه ها، تل آویو قصد دارد زیرساخت های غزه را حتی به قیمت تلفات غیرنظامیان تخریب کند.
علاوه بر این، ارتش اسرائیل قصد دارد با منفجر کردن شبکه تونل های زیرزمینی که مبارزان جنبش فلسطین از آن برای مانورهای خود استفاده می کنند، ساکنان این منطقه را به سمت مرز با مصر سوق دهد و شبه نظامیان حماس را مورد تعقیب قرار دهد.
گفتنی است، صبح روز 7 اکتبر 2023 میلادی (شنبه) اسرائیل مورد حمله موشکی بی سابقه ای از سمت نوار غزه قرار گرفت. سرویس مطبوعاتی ارتش اسرائیل اعلام کرد که بیش از 3 هزار موشک شلیک شده است. علاوه بر این، شبه نظامیان حماس پس از حملات موشکی گسترده، به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس روز شنبه از عملیات طوفان الاقصی علیه اسرائیل خبر داد. ارتش اسرائیل از آغاز عملیات آهنین علیه حماس در نوار غزه خبر داد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، در خطاب به ملت، اعلان جنگ کرد و گفت کشور در وضعیت جنگی قرار دارد و دستور بسیج گسترده صادر شده است. ارتش اسرائیل در حال پاکسازی مناطق پرجمعیت است.
روزنامه تایمز اسرائیل با استناد به فهرستی از نیروهای دفاعی اسرائیل گزارش داد که تعداد نظامیان اسرائیلی که از آغاز تشدید درگیری‌های فلسطین و اسرائیل کشته شده‌اند به حداقل 123 نفر رسیده است.
نیروهای دفاعی اسرائیل گزارش دادند که از آغاز عملیات جنبش فلسطینی حماس، حدود 4500 موشک از نوار غزه به سوی اسرائیل شلیک شده است.
وزارت بهداشت فلسطین در گزارش آماری خود اعلان نمود که طی درگیری های ده روزه میان فلسطین و اسرائیل تا کنون در نوار غزه ۲۷۷۸ نفر کشته و حدود ۱۰ هزار نفر مجروح شدند.
لاوروف خطر تبدیل درگیری بین اسرائیل و حماس به یک درگیری منطقه ای را ارزیابی کرد
گردان های القسام (شاخه نظامی حماس) اعلام کردند که ده ها سرباز و افسر اسرائیلی را اسیر کرده اند.
میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه به اسپوتنیک گفت: روسیه از اسرائیل و فلسطین می خواهد آتش بس را اعلام کنند و به پشت میز مذاکره بازگردند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پیشتر بر لزوم توقف فوری خونریزی بین اسرائیل و فلسطین تاکید کرده و از طرفین خواسته بود تا عملیات نظامی را متوقف کنند. به گفته وی، حل مشکل فلسطین تنها بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد که مستلزم همزیستی دو کشور است امکان پذیر است.
میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در این خصوص گفت که روسیه از اسرائیل و فلسطین می خواهد آتش بس اعلام کنند و به پشت میز مذاکره بازگردند. واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت که در نشست غیرعلنی شورای امنیت درباره درگیری فلسطین و اسرائیل، روسیه خواستار توقف فوری درگیری‌ها و گذار به مذاکرات اساسی شد.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائيل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولت، تا کنون اراضي فلسطين را به طور كامل آزاد نكرده است.
بحث و گفتگو