به گزارش اسپوتنیک، رئیس دیپلماسی آمریکا هم اکنون در سفری به قاهره با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و سامح شکری وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.
آنتونی بلینکن، به شبکه تلویزیونی العربیه گفت:" ما بسیار بر نجات گروگان ها متمرکز هستیم. این یکی دیگر از اقدامات وحشتناک حماس است. ما متعهد به نجات شهروندان خود هستیم. در مورد جزئیات بیشتر صحبت نخواهیم کرد."
بر اساس آخرین داده های دولت آمریکا، از آغاز تشدید درگیری های مسلحانه فلسطین و اسرائیل در این منطقه، 27 شهروند آمریکایی کشته و 14 شهروند دیگر مفقود شده اند. واشنگتن معتقد است که آنها می توانستند گروگان گرفته شده و با زور به نوار غزه برده شوند.
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل به عنوان بخشی از عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، از نوار غزه مورد حمله موشکی گسترده قرار گرفت. علاوه بر این، پس از حملات موشکی گسترده، نیروهای حماس به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیر آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. ظرف چند روز پس از حمله، ارتش کنترل تمام شهرکهای نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهداف از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین محاصره کامل این سرزمین را اعلام کرد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت به حالت تعلیق درآمد.
تعداد قربانیان نوار غزه از دو هزار نفر و تلفات ساکنان اسرائیل از هزار نفر گذشت و چندین هزار اسرائیلی و فلسطینی مجروح شدند. به گفته منابع مختلف، حدود 150 اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند.
مسکو از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. به گفته ولادیمیر پوتین، حل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتختی اورشلیم در شرق آن را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل با منافع ارضی طرفین مرتبط است و برای دهه ها منبع تنش و درگیری در منطقه باقی مانده است. تصمیم سازمان ملل در سال 1947 ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین - را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.