ارمنستان خواستار اقدامات فوری از سوی اتحادیه اروپا در خصوص قره باغ شد

وزیر امور خارجه ارمنستان اعلام کرد، در دیدار با جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی در نیویورک، از اتحادیه اروپا خواست تا اقدامات فوری را در زمینه وضعیت قره باغ کوهستانی اتخاذ کند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، "آرارات میرزویان" در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:" در مورد نیات آذربایجان در قره باغ که با هنجارهای اساسی حقوق بین الملل در تضاد بوده و در واقع با هدف محروم کردن ساکنان قره باغ کوهستانی از سرزمین خود است، صحبت کردم. شرکای بین المللی، از جمله اتحادیه اروپا، باید برای جلوگیری از این امر اقدام فوری انجام دهند".
وزارت دفاع آذربایجان پیش از این روز چهارشنبه از ادامه موفقیت آمیز اقدامات ضد تروریستی در قره باغ خبر داد. وزارت دفاع آذربایجان روز سه شنبه گزارش داده بود که باکو "اقدامات ضد تروریستی" در قره باغ را برای بازگرداندن نظم قانون اساسی آغاز کرده است. از نیروهای مسلح ارمنستان به عنوان اهداف ارتش آذربایجان در قره باغ نام برده می شود که برای این منظور باکو از سلاح های بسیار دقیق استفاده می کند. وزارت خارجه آذربایجان خروج کامل نیروهای ارمنستان از قره باغ و تسلیم شدن مقامات محلی در استپانکرت را شرط صلح در منطقه خواند. ایروان آنچه را که در حال وقوع است، اقدامات تهاجمی باکو خواند و اعلام کرد که هیچ واحد ارمنی در قره باغ وجود ندارد.
وزارت دفاع روسیه از طرف های درگیری در قره باغ خواست فورا آتش بس کرده و به مذاکرات ادامه دهند. این وزارتخانه خاطرنشان کرد که نیروهای حافظ صلح روسی مراقبت های پزشکی برای قربانیان و تخلیه غیرنظامیان قره باغ کوهستانی از خطرناک ترین مناطق را سازماندهی کردند. بعداً، وزارت خارجه روسیه از طرف های درگیر در قره باغ خواست تا فورا خونریزی و خصومت ها را متوقف کنند. روسیه، همانطور که در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است، خواستار بازگشت فوری به اجرای مجموعه توافقات سه جانبه است، در حالی که نیروهای حافظ صلح روسی "در این ساعات به غیرنظامیان کمک می کنند، از جمله کمک های پزشکی، و مشغول تخلیه هستند."
در سال 2020، جنگ در قره باغ کوهستانی از سر گرفته شد. در شب 10 نوامبر، آذربایجان و ارمنستان با میانجیگری مسکو به آتش بس کامل توافق کردند. باکو از مناطق کلباجار و لاچین و همچنین بخشی از منطقه آغدام که قبلاً تحت کنترل جمهوری قره باغ کوهستانی بود و در طول جنگ توسط ارتش آذربایجان اشغال نشده بود، گذشت. نیروهای حافظ صلح روسیه در منطقه از جمله کریدور لاچین مستقر هستند.
در سال 2022، ایروان و باکو با میانجیگری روسیه و همچنین ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث درباره پیمان صلح آینده را آغاز کردند. در پایان ماه می امسال، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، گفت که ایروان آماده است حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت بشناسد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد که رهبری ارمنستان، در اصل، حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخت. همانطور که الهام علی اف، رهبر آذربایجان گفت، اگر ایروان موضع خود را تغییر ندهد، آذربایجان و ارمنستان ممکن است پیش از پایان سال قرارداد صلح امضا کنند.
بحث و گفتگو